Volledig scherm
© REUTERS

NASA deelt “spannend nieuw weetje” over de maan

Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA zal morgen (maandag 26 oktober) een “spannend nieuw weetje” over de maan delen. In een persbericht deelt de organisatie alvast mee dat het nieuwe weetje gebaseerd is op nieuwe resultaten van het Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy (SOFIA), een project van de NASA en de Duitse lucht- en ruimtevaartorganisatie DLR.

 1. "Tien keer meer coronabesmettingen in ons land dan vastgesteld”

  "Tien keer meer coronabe­smet­tin­gen in ons land dan vastge­steld”

  We wisten al dat er wereldwijd een onderrapportage is van het aantal reële besmettingen met Covid-19, omdat simpelweg niet iedereen wordt getest. In een nieuwe studie bengelt België samen met Italië, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk ergens onderaan, met een detectie van nog geen 10 procent van het werkelijke aantal infecties. In Italië zijn er naar schatting zelfs 17,5 keer meer gevallen dan de bevestigde.
 2. Historisch: ruimtecapsule SpaceX komt na vlucht van meer dan 24 uur met vier astronauten aan bij het ISS
  Play

  Historisch: ruimtecap­su­le SpaceX komt na vlucht van meer dan 24 uur met vier astronau­ten aan bij het ISS

  De ‘Crew Dragon Capsule’ van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX is veilig bij het internationale ruimtestation ISS aangekomen, met aan boord vier astronauten. Het is voor het eerst dat de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA een particulier bedrijf betaalde voor een bemande missie met een door een privaat bedrijf gebouwd ruimtevaartuig. De missie zal zes maanden duren.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen
  Play

  Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen

Wetenschap & Planeet