Volledig scherm
PREMIUM
© BSRagency BSR Agency

Na het jaar van corona: waar is de wetenschap ondertussen zeker over, en welke mysteries heeft het virus nog steeds?

Al bijna een heel jaar bepaalt Covid-19 ons doen en laten. Wat weten we op dit moment zeker over het coronavirus? Is het besmettelijker dan griep? Is de nieuwe Britse variant gevaarlijker voor jongeren? Waarom worden sommigen ernstig ziek en anderen niet? Experten leggen uit.

9 reacties

 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  Ik bekijk dit virus als een bushfire maar dan op de hele planeet. Tot zelfs in Antarctica. Dat ding doet zijn ronde en raakt 'uitgeput' vandaar nog enkele zwakke pogingen tot mutering. Er valt minder en minder te halen ... de verschroeide aarde. Medicatie en vaccinatie luwen de wind. Dit komt 'goed' tegen mei 2021.
 • Steven Baeke

  1 maand geleden
  hier is duidelijk behoefte aan de kracht van het positieve denken * spreek met uw GMD-huis
 • patrick feyen

  1 maand geleden
  Ik denk dat ze het zeer goed weten als je alles op een rijtje zet, van Ranst zijn lezing in 2019 om iedereen in de tang te houden tijdens een pandemie! Een viroloog die in sept 2019 naar Wuhan gaat om een virus te bespreken (laat zich dat per ongeluk ontvallen) en een vaccin dat in recordtijd klaar is. Teveel toevalligheden en dat wat we nu nog niet weten?
 • Jef Vanhoegaerden

  1 maand geleden
  Je zou haast geloven dat dit virus gestuurd word door een intelligent brein . Buitenaardse creatie of van ergens dichterbij ?
 • mike vanzandweghe

  1 maand geleden
  Na de kerstvakantienet straks,net zoals na de herfst en krokusvakantie geweest zullen we het nieuwe virus wel kennen.
 1. ANALYSE. Hoe zien Belgische coronacijfers eruit vlak voor Kerstmis? We duiken in de statistieken: “We mogen hoopvol zijn”
  PREMIUM

  ANALYSE. Hoe zien Belgische coronacij­fers eruit vlak voor Kerstmis? We duiken in de statistie­ken: “We mogen hoopvol zijn”

  Met Kerstmis voor de deur en Nieuwjaar om de hoek breekt een belangrijk moment aan voor de bestrijding van de corona-epidemie in ons land. De komende tien dagen zullen bepalen hoe januari 2021 eruitziet. Waar staan we bij de start van die cruciale periode? Wij doken in de statistieken en vonden zowaar lichtpuntjes. “We mogen hoopvol zijn. Als we de feestdagen overleven, dan is er in januari weer meer mogelijk.”
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

Wetenschap & Planeet