AFP
Volledig scherm
© AFP

Meer dan derde van sterfgevallen tijdens hitte gelinkt aan klimaatopwarming

Meer dan een derde van de sterfgevallen over de hele wereld ten gevolge van hittegolven heeft rechtstreeks met de opwarming van de aarde te maken, zo blijkt uit een studie die vandaag werd gepubliceerd in het vakblad Nature Climate Change.

7 reacties

 • Miguel Leboucq

  2 jaar geleden
  Volgens paniekzaaiende lobby's met hun eigen agenda is elk miserie op de wereld veroorzaakt door de klimaatopwarming. Neen, het heeft nog veel warmer geweest en 90% van de soorten heeft het toen ook overleefd
 • Marc Van Driessche

  2 jaar geleden
  De grote oorzaak van veel sterftegevallen is de enorme overbevolking waar ze dringend iets moeten aan doen in bv India en China maar ook nog tal van anders ontwikkelingslanden, groten der aarde doe er iets aan in plaats van te graaien.
 • Chantal Luyten

  2 jaar geleden
  Er zijn 2 landen het probleem. Dat is China en Indië. Alles dat ze ons wijsmaken dat wij moeten doen verbleekt met wat zij ongedaan maken. Zolang men daar niet ingrijpt moet het westen er niet voor boeten en het alleen dragen.
 • Ricci Latte

  2 jaar geleden
  Ik ben van hetzelfde gedacht Marianne, er zal altijd maar één winnaar zijn, één iemand die uit onverwachte hoek héél hard zal terugslaan namelijk Moeder Natuur!
 • Marianne Van den Lemmer

  2 jaar geleden
  Overbevolking is het enige probleem. Teveel mensen die de aarde vervuilen en het milieu vernietigen. De warmte zal geen probleem meer zijn als er minder mensen zijn. En als er geen geboortebeperking komt : sterkte.