Op de linkse foto is de omgeving te zien waar de InSight zich bevindt. Op de rechtse foto heeft de verkenner zijn eigen “arm” in beeld genomen.
Volledig scherm
Op de linkse foto is de omgeving te zien waar de InSight zich bevindt. Op de rechtse foto heeft de verkenner zijn eigen “arm” in beeld genomen. © NASA/JPL-Caltech

Marslander InSight stuurt nieuwe foto’s door van de rode planeet

De Marslander InSight, die maandag na een lange reis van bijna zeven maanden succesvol is geland op Mars, heeft nieuwe foto’s doorgestuurd vanop de rode planeet.

10 reacties

 • MONIQUE MAERTENS

  3 jaar geleden
  Op een van de foto’s zie je de Tafelberg van Zuid-Afrika helemaal rechts boven
 • Verstraeten Dirk

  3 jaar geleden
  Das de sahara int rood alleen wa kouder en zonder kamelen... echt de moeite om daar naar toe te gaan!?!? Ze zouden beter eens naar de maan Europa van Jupiter gaan daar is zeker water... een basis element voor leven! A nee rood zant daar kan je bakstenen van maken LoL
 • Jan Boden

  3 jaar geleden
  Is dat alles ?
 • Daniel Corstjens

  3 jaar geleden
  Op het teril van C-mine zie dit ook,stof en stenen.
 • Marc Van der Vloedt

  3 jaar geleden
  Misschien eens stoppen met het publiceren van "echte" en promo- en simulatie foto's door elkaar.
 1. Virale lading Deltavariant 1.000 keer hoger dan bij originele stam

  Virale lading Deltavari­ant 1.000 keer hoger dan bij originele stam

  De Deltavariant is meer dan drie keer zo besmettelijk als de originele stam van het SARS-CoV-2-virus. Waarom dat zo is, dat probeert een nieuwe studie te achterhalen. Daaruit blijkt dat het virus zich sneller in de luchtwegen van de gastheer nestelt en in veel grotere mate. Gemiddeld hadden patiënten bij hun eerste positieve test zelfs 1.000 keer meer viruslading dan wie aanvankelijk besmet was met de originele virusstam. Dat kan een verklaring zijn voor de hogere besmettelijkheidsgraad.

Wetenschap & Planeet