Op de linkse foto is de omgeving te zien waar de InSight zich bevindt. Op de rechtse foto heeft de verkenner zijn eigen “arm” in beeld genomen.
Volledig scherm
Op de linkse foto is de omgeving te zien waar de InSight zich bevindt. Op de rechtse foto heeft de verkenner zijn eigen “arm” in beeld genomen. © NASA/JPL-Caltech

Marslander InSight stuurt nieuwe foto’s door van de rode planeet

De Marslander InSight, die maandag na een lange reis van bijna zeven maanden succesvol is geland op Mars, heeft nieuwe foto’s doorgestuurd vanop de rode planeet.

10 reacties

 • MONIQUE MAERTENS

  3 jaar geleden
  Op een van de foto’s zie je de Tafelberg van Zuid-Afrika helemaal rechts boven
 • Verstraeten Dirk

  3 jaar geleden
  Das de sahara int rood alleen wa kouder en zonder kamelen... echt de moeite om daar naar toe te gaan!?!? Ze zouden beter eens naar de maan Europa van Jupiter gaan daar is zeker water... een basis element voor leven! A nee rood zant daar kan je bakstenen van maken LoL
 • Jan Boden

  3 jaar geleden
  Is dat alles ?
 • Daniel Corstjens

  3 jaar geleden
  Op het teril van C-mine zie dit ook,stof en stenen.
 • Marc Van der Vloedt

  3 jaar geleden
  Misschien eens stoppen met het publiceren van "echte" en promo- en simulatie foto's door elkaar.
 1. Jeff Bezos bedankt Amazon-medewerkers en klanten voor ruimtereis: “Jullie hebben hiervoor betaald”
  22

  Jeff Bezos bedankt Ama­zon-medewer­kers en klanten voor ruimtereis: “Jullie hebben hiervoor betaald”

  Miljardair Jeff Bezos is de medewerkers en klanten van Amazon dankbaar omdat ze zijn kort verblijf in de ruimte mogelijk hebben gemaakt. Dat zei hij vandaag nadat hij met een raket van zijn eigen bedrijf Blue Origin naar de grens van de ruimte vloog. Hij is ook “verbluft” over de “schoonheid en de kwetsbaarheid” van onze planeet, klonk het. Critici vinden dat Bezos zijn geld beter in de aarde zou investeren, dan in peperdure ruimtereizen.

Wetenschap & Planeet