Volledig scherm
PREMIUM
© Tim Dirven

Marc Van Ranst geeft lezingen over corona: “Ik bereik groepen die ik anders mis”

Wie niet genoeg kan krijgen van viroloog Marc Van Ranst (55) kan hem boeken voor de online lezing ‘Covidik-kijken’. Daarin gaat de man die het altijd onverbloemd zegt op zoek naar het eindpunt van de pandemie en het begin van ons leven na de crisis. ‘Wat ik hiervoor vraag? In Onze-Lieve-Vrouw-Waver kreeg ik een bak witloof. Heel lekker.’

 1. Sciensano-studie bevestigt: “Besmettingen in scholen volgen de algemene evolutie van de epidemie”

  Sciensano-stu­die bevestigt: “Besmettin­gen in scholen volgen de algemene evolutie van de epidemie”

  Als er leerlingen en leerkrachten besmet zijn met het coronavirus, is die maar in 1 op de 5 gevallen opgelopen op school. Dat blijkt uit een onderzoek van gezondheidsinstituut Sciensano, in samenwerking met onder meer het CLB en PSE/PMS. “Deze gegevens bevestigen opnieuw dat scholen geen voorlopers of aanjagers van de epidemie zijn, maar eerder nakomers”, aldus viroloog Steven Van Gucht.
 2. Wanneer bent u aan de beurt? Al uw vragen over de vaccinatie beantwoord: “Als het meezit zijn tegen de zomer 5 miljoen Belgen gevaccineerd”
  PREMIUM

  Wanneer bent u aan de beurt? Al uw vragen over de vaccinatie beantwoord: “Als het meezit zijn tegen de zomer 5 miljoen Belgen gevacci­neerd”

  Maandag wordt een historische dag: dan zullen in drie woon-zorgcentra in ons land de allereerste coronavaccins worden toegediend. Maar wat zijn nu precies de aandachtspunten bij die eerste vaccinaties? En hoe wordt bepaald wanneer andere rusthuizen aan de beurt zijn? Mogen zij opnieuw de deuren openen als iedereen gevaccineerd is? En wanneer zijn 65-plussers en kerngezonde Belgen aan de beurt? Vier experts van de taskforce vaccinatiestrategie beantwoorden 18 prangende vragen.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

Wetenschap & Planeet