Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

“Longen coronaslachtoffers onherkenbaar door beschadigingen”

De longen van coronapatiënten die na een maand in het ziekenhuis zijn overleden, zijn nauwelijks meer te herkennen. Dat heeft een hoogleraar op het gebied van hart en vaatziekten tegen het Britse Hogerhuis gezegd. Volgens professor Mauro Giacca (King's College) wijzen de bevindingen op "reële problemen" voor mensen die genezen van het longvirus, meldt de Britse krant The Guardian.

 1. Waarom de volle maan vanavond extra speciaal is: onze wetenschapsexpert ontwart feiten en fabels
  PREMIUM

  Waarom de volle maan vanavond extra speciaal is: onze weten­schaps­ex­pert ontwart feiten en fabels

  Hebben katten en honden vannacht meer kans op een ongeval? Klopt het dat er tijdens een nacht met volle maan meer hersenbloedingen, nierstenen enzovoorts opduiken op de spoeddiensten van ziekenhuizen? Er bestaan al duizenden jaren heel wat gelijkaardige theorieën over volle maan. Onze wetenschapsexpert Martijn Peters bekijkt op basis van studies welke kloppen en welke niet, en vertelt er meteen bij waarom deze Halloween-maan extra speciaal is.
 2. INTERVIEW. Epidemioloog Pierre Van Damme houdt zijn hart vast in week van de waarheid: “Als ik zie hoe los sommigen zich gedragen...”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Epidemio­loog Pierre Van Damme houdt zijn hart vast in week van de waarheid: “Als ik zie hoe los sommigen zich gedragen...”

  “Eén besmette persoon kan op één feestje opnieuw een pak mensen besmetten, en voor je het weet is er een lokale uitbraak.” Op sommige plekken in ons land lijkt het alsof Covid-19 officieel dood is verklaard maar niks is minder waar, zo waarschuwt epidemioloog Pierre Van Damme. Moeten we dan het Chinese voorbeeld volgen en bepaalde regio’s in lockdown plaatsen bij een uitbraak, of is het virus ondertussen minder sterk geworden? Wij legden de specialist onze vragen voor over wat hij zelf “de week van de waarheid” noemt.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump
  Play
  VS2020

  Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump

Wetenschap & Planeet