De BluePoint Atlas op archiefbeeld.
Volledig scherm
De BluePoint Atlas op archiefbeeld. © Agoria Solar Team

Leuvens Solar Team doet recordpoging in Belgische zonnewagen

Het Agoria Solar Team is zondagochtend in Lommel begonnen aan een poging tot het breken van het wereldrecord "meeste aantal kilometers gereden met een zonnewagen in 12 uur tijd". Het huidige wereldrecord staat op 924 kilometer, op naam van het Nederlandse Solar Team uit Delft. Het is de eerste keer dat het studententeam van de KU Leuven een gooi doet naar het record.

0 reacties

 1. Mijten die seks hebben in onze gezichtsporiën met uitsterven bedreigd (en dat is geen goed nieuws)

  Mijten die seks hebben in onze gezichtspo­riën met uitsterven bedreigd (en dat is geen goed nieuws)

  Ze leven diep in de huid van ons gezicht, wimpers en tepels. In haarzakjes. Vandaar de naam: haarfollikelmijt of Demodex folliculorum. Maar ‘s nachts verlaten deze organismen van amper 0,3 mm onze poriën en kruipen ze over ons gezicht, op zoek naar een ander haarzakje. Niet zomaar, blijkt nu uit een nieuwe studie, die het DNA van de haarfollikelmijt voor het eerst heeft gesequencet. Ze doen het om seks te hebben met een partner.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.

Wetenschap & Planeet