De man van Tollund
Volledig scherm
De man van Tollund © rv

Laatste maaltijd van bekende ‘veenlijk’ in details ontrafeld

‘De man van Tollund’, een van ‘s werelds best bewaarde en meest bekende natuurlijke mummies, werd in 1950 in Denemarken gevonden. Het lichaam was meer dan 2.300 jaar oud en fascineerde wetenschappers mateloos. Nadat ze uitzochten hoe de man precies gestorven is, hebben ze nu ook ontrafeld wat zijn laatste maaltijd was. Deze werd omschreven in het vaktijdschrift Antiquity. 

 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Belgen bouwen in Egypte grootste archelogische museum ter wereld: "Alleen piramides zélf zijn nog straffer”
  PREMIUM

  Belgen bouwen in Egypte grootste archelogi­sche museum ter wereld: "Alleen piramides zélf zijn nog straffer”

  In de Egyptische hoofdstad Caïro verrijst op dit ogenblik het grootste archeologische museum ter wereld. Het nieuwe paleis voor Toetanchamon is een architecturale parel en lijkt wel een moderne piramide. Weliswaar niet rechtgetrokken op de kap van duizenden slaven, maar door het Belgische bouwbedrijf Besix, dat na de Burj Khalifa - 's werelds hoogste gebouw - weer een huzarenstukje levert.