De man van Tollund
Volledig scherm
De man van Tollund © rv

Laatste maaltijd van bekende ‘veenlijk’ in details ontrafeld

‘De man van Tollund’, een van ‘s werelds best bewaarde en meest bekende natuurlijke mummies, werd in 1950 in Denemarken gevonden. Het lichaam was meer dan 2.300 jaar oud en fascineerde wetenschappers mateloos. Nadat ze uitzochten hoe de man precies gestorven is, hebben ze nu ook ontrafeld wat zijn laatste maaltijd was. Deze werd omschreven in het vaktijdschrift Antiquity. 

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Belgen bouwen in Egypte grootste archelogische museum ter wereld: "Alleen piramides zélf zijn nog straffer”
  PREMIUM

  Belgen bouwen in Egypte grootste archelogi­sche museum ter wereld: "Alleen piramides zélf zijn nog straffer”

  In de Egyptische hoofdstad Caïro verrijst op dit ogenblik het grootste archeologische museum ter wereld. Het nieuwe paleis voor Toetanchamon is een architecturale parel en lijkt wel een moderne piramide. Weliswaar niet rechtgetrokken op de kap van duizenden slaven, maar door het Belgische bouwbedrijf Besix, dat na de Burj Khalifa - 's werelds hoogste gebouw - weer een huzarenstukje levert.

Wetenschap & Planeet