REUTERS
Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

‘Killerhittegolven’, watertekort en massale sterfte: de gevolgen van klimaatverandering zijn veel erger dan we ons kunnen voorstellen

Worden dodelijke hittegolven als gevolg van versnelde klimaatverandering straks wereldwijd ‘de volgende grote killer na corona’? De Japanse krant Japan Times stelde deze week bezorgd de vraag na een uitgelekte VN-ontwerprapport. Daarin wordt veel meer ellende als gevolg van klimaatverandering voorzien dan we nu al verwachten. 

85 reacties

 • Erik Vervenne

  1 week geleden
  De Aarde kan deze massa mensen niet meer aan. 1 tot maximum 2 kinderen per gezin zou al een stap in de goede richting zijn.
 • paul tielens

  1 jaar geleden
  paul tielens zolang er geldwolven rondlopen gaat er niets veranderen.
 • Polutnik Ronald

  1 jaar geleden
  In 1923 waren er ook al massale overstromingen , en hittegolfen zijn er al altijd geweest . Als er nu wat voorvalt zoals overstromingen en of hittegolfen is het steeds de klimaatverandering , en naderhand zeggen ze dat het al is voor gevallen vroeger .
 • DIRK VAN DESSEL

  1 jaar geleden
  Bangmakerij rendeert "kassa, kassa, kassa !"
 • Joke Weyts

  1 jaar geleden
  Angst verkoopt!
 1. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  8

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.

Wetenschap & Planeet