REUTERS
Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

‘Killerhittegolven’, watertekort en massale sterfte: de gevolgen van klimaatverandering zijn veel erger dan we ons kunnen voorstellen

Worden dodelijke hittegolven als gevolg van versnelde klimaatverandering straks wereldwijd ‘de volgende grote killer na corona’? De Japanse krant Japan Times stelde deze week bezorgd de vraag na een uitgelekte VN-ontwerprapport. Daarin wordt veel meer ellende als gevolg van klimaatverandering voorzien dan we nu al verwachten. 

81 reacties

 • Joke Weyts

  3 dagen geleden
  Angst verkoopt!
 • Eddy DeGoei

  2 weken geleden
  Ik ga alvast niet meer leven zoals in de middeleeuwen. Ik heb geen kinderen dus heb ik mijn bijdrage al geleverd. Maar de groene economie moet draaien. En het volgende excuus om hier honderdduizenden vluchtelingen binnen te laten is hiermee ook gekend. Terwijl België al overbevolkt is.
 • walther truyens

  2 weken geleden
  Klimaatopwarming ? dat zien we dit jaar aan de Belgische zomer en ook andere landen zoals Duitsland, Frankrijk, Nederland ,enz normale zomers volgen Frank , en ja als je grote stukken bos in Brazilië afbrand gaat die warmte ergens naar toe . nog 10 jaar afbranden en er is geen bos meer . Gewoon teveel mensen op onze planeet .
 • Rene Van Roosbroeck

  3 weken geleden
  Jo Seykens Er is een gezegde, de mens zal zichzelf vernietigen, onze aarde is ook overbevolkt en de natuur neemt wat ze nodig heeft zal zich altijd herstellen ten koste van mens en dier.
 • Geert Tamsyn

  3 weken geleden
  Ferdinand Engelbeen, toen ging het over cycli van vele duizenden jaren, nu gebeuren die veranderingen op enkele jaren tijd. En dat is verontrustend.

Wetenschap & Planeet