Jupiter is sinds een nieuwe ontdekking de planeet met de meeste manen in ons zonnestelsel.
Volledig scherm
Jupiter is sinds een nieuwe ontdekking de planeet met de meeste manen in ons zonnestelsel. © AP

Jupiter heeft 12 extra manen na nieuwe ontdekking

Jupiter staat bekend als de grootste planeet in ons zonnestelsel en na een nieuwe ontdekking is het nu ook de planeet met de meeste bekende manen. Rond de planeet werden er 12 nieuwe ontdekt, waardoor het totaal op 92 komt.

 1. Voorspelt Lieven Scheire met AI de identiteit van de ‘Masked Singers’? “Herman, Marc, Timmy en Anouk hadden we al juist”
  PREMIUM
  3

  Voorspelt Lieven Scheire met AI de identiteit van de ‘Masked Singers’? “Herman, Marc, Timmy en Anouk hadden we al juist”

  De zoektocht naar de identiteit van ‘The Masked Singers’ is volop aan de gang. Maar kan artificiële intelligentie meespeuren naar de verborgen zangers? Volgens AI-bedrijf Radix en Lieven Scheire zou dat geen enkel probleem mogen zijn. Meer zelfs, hun ‘ONTMASKATRON’ boekte al enkele successen. Wie zijn hun hoofdverdachten voor de overblijvers? En wat vindt VTM van deze topspeurder?
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 3. Vanavond is het volle maan, maar wat klopt er van de mythes en verhalen? “Tijdens volle maan hebben katten en honden meer kans op een ongeval”
  PREMIUM

  Vanavond is het volle maan, maar wat klopt er van de mythes en verhalen? “Tijdens volle maan hebben katten en honden meer kans op een ongeval”

  Vanavond, 7 maart, is het weer volle maan. Wil dat zeggen dat katten en honden straks meer kans hebben op een ongeval? Dat er meer patiënten met hersenbloedingen en nierstenen zullen opduiken op de spoeddiensten van ziekenhuizen? En dat er meer vrouwen zullen bevallen? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters neemt enkele mythes over de volle maan onder de loep.