Mark (L) en Jeff Bezos (R).
Volledig scherm
Mark (L) en Jeff Bezos (R). © AP

Jeff Bezos bedankt Amazon-medewerkers en klanten voor ruimtereis: “Jullie hebben hiervoor betaald”

Miljardair Jeff Bezos is de medewerkers en klanten van Amazon dankbaar omdat ze zijn kort verblijf in de ruimte mogelijk hebben gemaakt. Dat zei hij vandaag nadat hij met een raket van zijn eigen bedrijf Blue Origin naar de grens van de ruimte vloog. Hij is ook “verbluft” over de “schoonheid en de kwetsbaarheid” van onze planeet, klonk het. Critici vinden dat Bezos zijn geld beter in de aarde zou investeren, dan in peperdure ruimtereizen.

22 reacties

 • Frederick Timmerman

  1 jaar geleden
  Tot zover mijn aankopen bij Amazon
 • Peter Buyck

  1 jaar geleden
  Hoe hypocriet kan men zijn... De medemens beschuldigen van asociaal ecologisch gedrag en zelf ruimtereisjes maken 'just for fun'... Studie van 'beter gedrag': hou de productie in eigen land/regio. Wat baat het om kippenworst uit Polen te importeren maar scheef bekeken worden omdat je zelf een auto nodig hebt om die te kopen?
 • Rik Clarysse

  1 jaar geleden
  En narcist en egoïst / Wat een geldverspilling. Branson niet beter.
 • Lutgarde Billens

  1 jaar geleden
  Op dit ogenblik zijn er andere prioriteiten dan ruimte-uitstapjes te maken!
 • ward Dewinter

  1 jaar geleden
  Hij moest aan die kwetsbaarheid denken vóór hij vertrok .
 1. Geen eicel of sperma meer nodig: wetenschappers maken voor het eerst “synthetische embryo's”

  Geen eicel of sperma meer nodig: wetenschap­pers maken voor het eerst “syntheti­sche embryo's”

  Onderzoekers hebben ‘s werelds eerste “synthetische embryo’s” gemaakt. Dit is een baanbrekende prestatie die de noodzaak van sperma, eicellen en bevruchting omzeilt. Wetenschappers van het Weizmann-instituut in Israël ontdekten dat stamcellen van muizen zichzelf konden samenstellen tot vroege embryo-achtige structuren met een darmkanaal, het begin van een brein en een kloppend hart.
 2. NASA wil twee nieuwe helikopters naar Mars sturen die bodemstalen van planeet kunnen vervoeren

  NASA wil twee nieuwe helikop­ters naar Mars sturen die bodemsta­len van planeet kunnen vervoeren

  Na de succesvolle missie van de Marshelikopter ‘Ingenuity’ wil de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA nog twee andere minihelikopters naar de rode planeet sturen. De twee helikopters moeten eerder genomen bodemstalen verzamelen, die vervolgens naar de Aarde kunnen worden teruggestuurd. Dat hebben de NASA en de Europese ruimtevaartorganisatie ESA bekendgemaakt op een persconferentie.
 1. 82-jarige pilote en 18-jarige Nederlander samen met Jeff Bezos opnieuw veilig geland op aarde

  82-jarige pilote en 18-jarige Nederlan­der samen met Jeff Bezos opnieuw veilig geland op aarde

  De eerste bemande ruimtevlucht van Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Jeff Bezos, is vanmiddag een succes geworden. Bezos ging zelf de ruimte in samen met zijn broer, een 82-jarige pilote en een 18-jarige Nederlander. Iets na 15 uur Belgische tijd vertrok van op een afgelegen site in het westen van Texas de New Shepard-draagraket van Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Bezos (57), de rijkste man ter wereld. Na 10 minuten en 10 seconden landde de capsule opnieuw veilig op aarde.

Wetenschap & Planeet