De 22-jarige Yuki Hou, een studente aan de Meiji-universiteit, testte het 'likbare' scherm uit.
Volledig scherm
De 22-jarige Yuki Hou, een studente aan de Meiji-universiteit, testte het 'likbare' scherm uit. © REUTERS

Japanse wetenschapper vindt ‘likbaar’ scherm uit: “Het smaakt naar chocolade”

Een Japanse professor heeft een scherm ontwikkeld dat voedingssmaken kan nabootsen. Door het scherm te likken, kunnen mensen op een digitale manier hun favoriete smaken ervaren. Professor Homei Miyashita wil mensen met de uitvinding de mogelijkheid geven om “van thuis uit een maaltijd te kunnen proeven van een restaurant aan de andere kant van de wereld”. 

  1. Nieuw rapport: temperatuur in Europa stijgt tweemaal zo snel als wereldwijd gemiddelde
    15

    Nieuw rapport: tempera­tuur in Europa stijgt tweemaal zo snel als wereldwijd gemiddelde

    De gemiddelde temperatuur in Europa is in de afgelopen 30 jaar dubbel zo snel gestegen als het wereldwijde gemiddelde en is de hoogste van alle continenten. Als de opwarmingstrend doorzet, zullen uitzonderlijke hitte, bosbranden, verwoestende overstromingen en andere gevolgen van de klimaatverandering een steeds zwaardere tol eisen van de samenleving, de economie en de ecosystemen. Dat staat in een nieuw rapport van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO).