De capsule, die amper 40 centimeter groot is, wordt verondersteld om op de aarde te landen tussen 18.47 en 18.57 uur Belgische tijd in de woestijn in de buurt van Woomera, een dorpje in het zuiden van Australië.
Volledig scherm
De capsule, die amper 40 centimeter groot is, wordt verondersteld om op de aarde te landen tussen 18.47 en 18.57 uur Belgische tijd in de woestijn in de buurt van Woomera, een dorpje in het zuiden van Australië. © AFP

Japanse capsule keert vandaag terug naar aarde met asteroïdemonsters

Na een reis door de ruimte van ruim 5 miljard kilometer heeft de Japanse ruimtesonde Hayabusa 2 een capsule naar de aarde gestuurd met monsters van asteroïde Ryugy. Verwacht wordt dat die zaterdag door de atmosfeer van de aarde zal vliegen en zal landen.

 1. Wetenschappers waarschuwen in eerste analyse: “Transmissiesnelheid van nieuwe coronavariant is 50 tot 74 procent hoger"

  Wetenschap­pers waarschu­wen in eerste analyse: “Transmis­sie­snel­heid van nieuwe coronavari­ant is 50 tot 74 procent hoger"

  Een week nadat de coronavariant VOC 202012/01 in het Verenigd Koninkrijk werd geïdentificeerd, hebben wetenschappers een eerste analyse gedeeld (als preprint). En die voorspelt niet veel goeds. De besmettingsgraad zou zo’n 50 tot zelfs 74 procent hoger liggen waardoor “de druk in het Verenigd Koninkrijk tijdens de eerste zes maanden van 2021 zelfs groter kan worden dan die in 2020”, zo schrijft de Britse epidemioloog en hoofdauteur van de studie Nick Davies op Twitter.
 2. Jupiter en Saturnus ‘knuffelen elkaar’: dit kregen wij bij ons helaas niet te zien

  Jupiter en Saturnus ‘knuffelen elkaar’: dit kregen wij bij ons helaas niet te zien

  Het werd al weken geleden aangekondigd en gisteren was het zover. Op de kortste dag van het jaar stonden de twee grootste planeten van ons zonnestelsel, Jupiter en Saturnus, vanuit ons perspectief zó zicht bij elkaar dat ze wel ‘kerstster’ leken, of elkaars knuffelcontact. Door de stugge bewolking konden wij in onze contreien dit zeldzame astronomische fenomeen helaas niet waarnemen, maar elders in de wereld lukte dat wél. Dit hebben we gemist.
 1. Torenhoge zandhoos in India
  Play

  Torenhoge zandhoos in India

 2. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"

Wetenschap & Planeet