thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Jacht naar (vorig) leven op mars gaat verder: complex plan moet gesteente naar de aarde brengen

Rotsen van de rode planeet naar de aarde brengen om zo sporen van microben te vinden. Dat is het doel van de nieuwe ambitieuze marsmissie van het Europese en het Amerikaanse ruimtevaartagentschap (ESA en NASA). Hand in hand met dat ambitieuze doel gaat een spectaculair, eerder complex, plan dat werd voorgesteld. 

1 reactie

 • Nick Lersberghe

  1 jaar geleden
  @Guy De Smet In 10 jaar kan zeer veel veranderen. Mensen kunnen zelf nog dingen doen. Om stenen hier te krijgen, heb je een deftige manier nodig om ze te verzamelen zonder menselijke input ter plekke. In de laatste 10 jaar zijn dingen als AI en zelfrijdende auto's uitgevonden of deftig uitgewerkt, en het zal alleen maar sneller gaan.
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"

Wetenschap & Planeet