EPA
Volledig scherm
© EPA

ISS-astronauten maken ruimtewandeling van bijna 7 uur

Twee bemanningsleden van het Internationaal Ruimtestation (ISS) hebben vandaag een ruimtewandeling van bijna zeven uur afgerond. Dat meldt het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA.

0 reacties

  1. Amerikaanse gezondheidsautoriteit FDA keurt eerste pil tegen alopecia goed: “Bij 45 procent van de proefpersonen groeide het haar na een jaar terug”

    Amerikaan­se gezond­heids­au­to­ri­teit FDA keurt eerste pil tegen alopecia goed: “Bij 45 procent van de proefperso­nen groeide het haar na een jaar terug”

    Het federale gezondheidsagentschap van de Verenigde Staten, de Food and Drug Administration (FDA), heeft een nieuw geneesmiddel voor de behandeling van de haaraandoening alopecia areata goedgekeurd. Het medicijn, genaamd baricitinib, is ontwikkeld door het Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly. Het is de eerste orale pil die patiënten kunnen innemen en volgens onderzoek zijn de resultaten van het middel veelbelovend. Zo werd de pil getest bij 1.200 patiënten met een ernstige vorm van alopecia. Bij 40 procent van de proefpersonen groeide het haar na 36 weken bijna of volledig terug. Na een jaar merkte al bijna de helft van de patiënten een sterkere haargroei op.

Wetenschap & Planeet