Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Internationale wetenschappers geviseerd als virusverspreiders

Internationale uitwisselingsstudenten en wetenschappers hebben het niet onder de markt tijdens de coronapandemie. De academici Farid Dahdouh-Guebas van de Vakgroep Biologie van de Vrije Universiteit Brussel en Ina Vandebroek van The New York Botanical Garden stellen vast dat buitenlandse onderzoekers geviseerd worden als virusverspreiders. Ze stellen daarom enkele oplossingen voor.

4 reacties

 • Sonja Corten

  4 weken geleden
  We mogen blij zijn dat er virologie zijn want wie zou ons anders waarschuwen wanneer er weer zo’n gevaarlijk virus is dat de wereld rond gaat de regering zeker die dit af deed of het is maar een griepje,ja dag Jan zie maar hoeveel mensen er zijn overleden,als de regering zijn verantwoordelijkheid had genomen was het misschien niet zover gekomen.
 • Herwig Vollon

  4 weken geleden
  Vaccins hebben soms een levenslange effect. Net zoals de natieve ziekte zelf. Eens antistoffen, altijd antistoffen. Mazelen, pokken , … Ook het griepvaccin bij gezonde mensen. Het beperkte effect heeft vaak meer te maken met de immuniteit van de gevaccineerde. Zo meen ik dat geriatrische patiënten beter 2x per winter zouden een griepvaccin krijgen, en jonge mensen, die nooit de griep kregen weinig baat hebben bij dit vaccin. Er is bovendien zoiets als het immunologisch geheugen .
 • werner vanhoutte

  4 weken geleden
  Correcte analyse van de heer Casteleyn. Pfizer is daar eerlijk in : er is een periode nodig van 2 jaar om een evaluatie van het vaccin te maken om ( zijn effectiviteit ) te bewijzen . Daarom zijn ook alle vaccins ( ook in de VS ) toegelaten met een voorwaardelijke vergunning en tussentijdse evaluaties . Het blijft , zelfs na 2 prikken , riskant om de bestaande regels te negeren, zoveel is duidelijk.
 • rik casteleyn

  4 weken geleden
  Geen enkel vaccin is getest op de Zuid- Afrikaanse variant want die bestond nog niet . Geen enkel vaccin blijft 6 maanden een uitwerking hebben , hoogstens 3 maanden zoals het griep vaccin. Weer eens leugens verkondigen om de bevolking te sussen .
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing

Wetenschap & Planeet