EPA
Volledig scherm
© EPA

Internationale studie geeft aan dat klimaatverandering corona-uitbraak mogelijk in de hand heeft gewerkt

De opwarming van de aarde heeft mogelijk een rol gespeeld bij het ontstaan van SARS-CoV-2, het virus dat de Covid-19-pandemie veroorzaakte. Dat blijkt uit een internationale studie waar persbureau IPS over bericht. Klimaatverandering maakte van de Chinese provincie Yunnan een hotspot voor vleermuizen, die op hun beurt naar schatting honderd nieuwe soorten coronavirussen de regio binnenleidden.

96 reacties

 • Guy Van Becelaere

  4 maanden geleden
  DE overbevolking word door de natuur wel opgelost , dit is nog maar het begin de mens roeit zich zelf uit,en de experten weten dat overbevolking de oorzaak is maar durven het niet te benoemen maar beseffen niet dat zij ook mee ten onder zullen gaan !! Ofwel is dat hele gedoe een grote leugen dat vroeg of laat zal uitkomen !!
 • Geert Tamsyn

  4 maanden geleden
  We zijn niet met teveel, we leven als teveel. De bevolkingstoename doet zich vooral voor in ontwikkelingslanden, waar kinderen de enige vorm van sociale zekerheid zijn. Maar de Westerling wil hen die sociale zekerheid ontzeggen, om zijn eigen verspillende levensstijl, zoals rondrijden met vervuilende auto's met 25 % rendement, te kunnen verderzetten. Als wij hier onze ecologische voetafdruk met amper 10 % zouden verminderen, zou er geen enkel probleem meer zijn.
 • René Verhoeven

  4 maanden geleden
  Aan paniekzaaierij en doemdenken hebben we niks, daar wordt alleen de groenlobby beter van. Enige oplossing is het bevolkingsaantal drastisch omlaag, maar daar durft nog geen enkele politieker aan denken, laat staan erover babbelen! In 100 jaar tijd is de bevolking met 400% gestegen, daarvoor moet je toch geen universitair zijn om in te zien dat het zo niet verder kan? Met helft minder en er is voor iedereen een comfortabel leven weg gelegd.
 • vanzeir guy

  4 maanden geleden
  Zelfs als er maar twee mensen op aarde zouden overschieten, ja zelfs dan, zou er nog discussie zijn over het hoe en waarom de rest zou zij gestorven.
 • Geert Tamsyn

  4 maanden geleden
  Klimaatverandering, inderdaad. Maar dat horen wij niet graag, omdat het ons met onze eigen verantwoordelijkheid confronteert. Dit is nog maar een begin, wacht tot de ontdooiende permafrost zijn ongekende voorraad aan virussen en bacteriën begint te lossen.

Wetenschap & Planeet