Doctoraatsstudent Emilie Beevers heeft eerder al bij ESA gewerkt en solliciteerde nu voor de vacature van astronaut.
Volledig scherm
PREMIUM
Doctoraatsstudent Emilie Beevers heeft eerder al bij ESA gewerkt en solliciteerde nu voor de vacature van astronaut. © RV

“Ik ben duidelijk niet de enige die astronaut wil worden”: vacature van ESA lokt 1.019 geïnteresseerde Belgen

De kans is weer wat groter dat een Belg binnenkort de ruimte ingaat. 1.019 landgenoten hebben gesolliciteerd bij ESA, de Europese ruimtevaartorganisatie die eind maart een vacature openstelde voor astronauten. 785 kandidaten zijn man, 234 vrouw. Ook tien Belgen met een handicap willen per se sterren zien.

4 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  4 weken geleden
  We vinden het gewoon dat er veel minder vrouwelijke kandidaten zijn voor astronaut, zelfs anno 2021. Maar hoe komt dat? Omdat veel minder vrouwen geïnteresseerd zijn. Maar hoe komt dat? "Vrouwen zijn wél geïnteresseerd, maar botsen tegen het glazen plafond en de vooroordelen". Not! Want hier is het anders: hier worden vrouwen expliciet uitgenodigd en gepusht om deel te nemen. Dus waarom zijn er veel minder vrouwelijke kandidaten, blijft de vraag.
 • jean pierre leemans

  1 maand geleden
  De Winne was gevechtspiloot met ervaring ,sprak vloeiend Engels en Russisch en ging richting Mir station Dus bij die 1019,bevinden er zich ook zo een talenten De kunst is,ze eruithalen uit die groep Succes verzekerd
 • Kevin De Smet

  1 maand geleden
  De gezonde mannen mogen het alvast vergeten, politiek zullen het vrouwen of personen met handicap zijn, want dat MOET nu éénmaal blijkbaar.
 • Paul Boutsen

  1 maand geleden
  De vraag is: hebben ze wel de juiste politieke kaart om doorverwezen te worden als kandidaat?

Wetenschap & Planeet