Doctoraatsstudent Emilie Beevers heeft eerder al bij ESA gewerkt en solliciteerde nu voor de vacature van astronaut.
Volledig scherm
PREMIUM
Doctoraatsstudent Emilie Beevers heeft eerder al bij ESA gewerkt en solliciteerde nu voor de vacature van astronaut. © RV

“Ik ben duidelijk niet de enige die astronaut wil worden”: vacature van ESA lokt 1.019 geïnteresseerde Belgen

De kans is weer wat groter dat een Belg binnenkort de ruimte ingaat. 1.019 landgenoten hebben gesolliciteerd bij ESA, de Europese ruimtevaartorganisatie die eind maart een vacature openstelde voor astronauten. 785 kandidaten zijn man, 234 vrouw. Ook tien Belgen met een handicap willen per se sterren zien.

4 reacties

 • Catherine Mistiaen

  1 jaar geleden
  We vinden het gewoon dat er veel minder vrouwelijke kandidaten zijn voor astronaut, zelfs anno 2021. Maar hoe komt dat? Omdat veel minder vrouwen geïnteresseerd zijn. Maar hoe komt dat? "Vrouwen zijn wél geïnteresseerd, maar botsen tegen het glazen plafond en de vooroordelen". Not! Want hier is het anders: hier worden vrouwen expliciet uitgenodigd en gepusht om deel te nemen. Dus waarom zijn er veel minder vrouwelijke kandidaten, blijft de vraag.
 • jean pierre leemans

  1 jaar geleden
  De Winne was gevechtspiloot met ervaring ,sprak vloeiend Engels en Russisch en ging richting Mir station Dus bij die 1019,bevinden er zich ook zo een talenten De kunst is,ze eruithalen uit die groep Succes verzekerd
 • Kevin De Smet

  1 jaar geleden
  De gezonde mannen mogen het alvast vergeten, politiek zullen het vrouwen of personen met handicap zijn, want dat MOET nu éénmaal blijkbaar.
 • Paul Boutsen

  1 jaar geleden
  De vraag is: hebben ze wel de juiste politieke kaart om doorverwezen te worden als kandidaat?
 1. Al twee lijken en gecrasht vliegtuig blootgelegd door smeltende gletsjers in Zwitserse Alpen

  Al twee lijken en gecrasht vliegtuig blootge­legd door smeltende gletsjers in Zwitserse Alpen

  Ook in de Zwitserse Alpen bereiken de temperaturen recordhoogtes. Gletsjers smelten er en leggen een landschap bloot dat voorheen niet te zien was. Wandelaars troffen al twee lijken aan en een vliegtuig dat in 1968 neerstortte. De gevonden lichamen moeten nog worden geïdentificeerd, maar mogelijk is een van de twee overledenen miljardair Karl-Erivan Haub, die aan het hoofd van een supermarktketen stond en vier jaar geleden in de bewuste regio verdween.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 3. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.

Wetenschap & Planeet