Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Hooikoortsseizoen is bijna voorbij: grassen en kruiden bijna uitgebloeid

Het hooikoortsseizoen van dit jaar is bijna ten einde, dat meldt natuursite Nature Today. De meeste grassen en kruiden, die zorgen voor hooikoorts, zijn uitgebloeid. Al kan één soort nog eventjes voor heel wat pollen zorgen. 

 1. Kortademig? Het is niet altijd corona, zegt pneumoloog: “Er zijn mensen die astma hebben zonder dat ze het beseffen”
  PREMIUM

  Kortademig? Het is niet altijd corona, zegt pneumoloog: “Er zijn mensen die astma hebben zonder dat ze het beseffen”

  Een snelle, piepende ademhaling, naar lucht happen, een blauw aangelopen gezicht, we kunnen ons allemaal een beeld vormen van een astma-aanval. Gelukkig kan je zo’n extreme lichamelijke reactie voorkomen door de ziekte tijdig op te sporen en te behandelen. Maar wat zijn de eerste symptomen? Zijn alle geneesmiddelen even doeltreffend? En hoe zit het met de bijwerkingen, zeker na het recente nieuws dat bepaalde astma-medicatie ernstige neveneffecten kan hebben? Pneumoloog prof. dr. Lieven Dupont van het UZ Leuven legt uit: “Onbehandelde astma kan levensgevaarlijk zijn.”
 1. Hoge concentraties graspollen teisteren mensen met allergie. De remedie? Ouder worden
  PREMIUM

  Hoge concentra­ties graspollen teisteren mensen met allergie. De remedie? Ouder worden

  Hoesten, niezen, snuiten, jeukende en opgezwollen ogen: wie allergisch is, zal ongetwijfeld hebben gemerkt dat er de voorbije week gigantisch veel graspollen in de lucht circuleerden. “Ik ben de voorbije week bestookt met vragen”, zegt Philippe Gevaert, neus- keel- en oorarts aan het UZ Gent en allergie-expert. Maar hoe komt het nu dat er zo’n piek aan pollen waargenomen wordt? En wat kan je doen als al die pillen en neussprays toch niet lijken te helpen? En twee ‘slachtoffers’ getuigen.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.