Zorgmedewerkers bij een coronapatiënt, ter illustratie.
Volledig scherm
Zorgmedewerkers bij een coronapatiënt, ter illustratie. © ANP

Hoge dosis bloedverdunners voorkomt ernstiger verloop corona

Een hoge dosis bloedverdunners kan voorkomen dat coronapatiënten ernstig ziek worden. Ook kunnen zij door de behandeling met deze antistollingsmiddelen beter herstellen. Dat blijkt uit tussentijdse resultaten van een wereldwijde studie onder ongeveer 1.400 matig zieke coronapatiënten.

3 reacties

 • christiane dewaele

  1 maand geleden
  Wereldwijd onderzoek. Men voeten Als 1 onderzoek is in elk werelddeel spreekt men al van wereldwijd. Dat ze zeggen dat ze het niet weten. Mensen sterven niet aan corona Iemand zonder onderliggende al dan niet gekende aandoeningen geeft hoogsten een griepje er van. Begin dus maar eerst om voor de onderliggende kwalen een remedie te zoeken. Laat gezonde mensen leven en controleer personeel uit woonzorg beter Want de mensen die er verblijven zitten er opgesloten dus zij brengen niets binnen
 • raf peeters

  1 maand geleden
  Getroffen worden door een CVA heeft dan toch ook zijn voordelen.Nadat ze al melden dat cholesterol tabletten al een beschermende werking hadden nu ook de bloedverdunners. Neem al jaren deze medicatie.
 • Wim De Vos

  1 maand geleden
  En morgen maakt men ons wat anders wijs!'
 1. Herbesmetting met Zuid-Afrikaanse variant leidt voor eerste keer tot zwaardere infectie

  Herbesmet­ting met Zuid-Afrikaanse variant leidt voor eerste keer tot zwaardere infectie

  Voor het eerst is er een herbesmetting met de Zuid-Afrikaanse variant beschreven die leidt tot een zwaarder ziektebeeld. Dat meldt de ziekenhuiskoepel van Parijs (AP-HP) op basis van een publicatie in het tijdschrift Clinical Infectious Diseases. Tot nog toe werd ervan uitgegaan dat een tweede besmetting tot een minder ernstig ziektebeeld leidt, aangezien het immuunsysteem daardoor versterkt zou zijn.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch

Wetenschap & Planeet