ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Hoe België na de coronadoden nu ook de vaccinaties ‘anders telt’

“We tellen anders.” U kent het zinnetje allicht nog wel van tijdens de eerste coronagolf, toen het steevast werd bovengehaald als verdediging voor de hoge dodentol door Covid-19. België telde tenminste correct, klonk het, ook al leverde ons dat een weinig benijdenswaardige plek op bovenaan de internationale vergelijkingen. Maar ook nu, met de vaccinaties, blijken we weer ‘anders te tellen’, dit keer in ons voordeel.

84 reacties

 • Gino Sinnesael

  2 jaar geleden
  Hahahaaaa, hier telt men niet anders, enkel 'hoe het ons het best uitkomt'! Een liberale politica zei daarop onlangs: "Het is wat het is"...
 • Christian Deckers

  2 jaar geleden
  De manier van tellen, berekenen, procenten, statistieken is in dit land altijd een raadsel, maar er zijn altijd 2 zékerheden gegarandeerd: 1 de burger wordt bedonderd en 2. de cijfers zorgen er altijd voor dat de cijferaars en belanghebbenden er goed uit komen. Dan nog de media de opdracht geven om alles wat wenselijk-correct te benadrukken, op te leuken of de nodige weglatingen te doen en wij krijgen het 'voor hen' wenselijke resultaat onder ogen.
 • Guido Sarazin

  2 jaar geleden
  Wiskunde is een exacte wetenschap, maar met cijfers kun je alle kanten uit!
 • Jos Vercammen

  2 jaar geleden
  Bern Vermeulen, als medische specialisten aanraden om minderjarigen en personen die zwaar ziek zijn niet te vaccineren, dan hebben zij daar een wetenschappelijk verantwoorde reden voor. Ook bepaalde medicijnen en therapieën zijn niet geschikt voor jongeren en bepaalde groepen van patiënten. Dokters weten heus wel wat ze doen. Of ben jij soms zelf arts en weet je het beter.
 • Hans Witte

  2 jaar geleden
  Ze tellen anders maar vergelijken wel met de cijfers van andere landen. Dat is dan ook een vorm van de bevolking voorliegen. Ze zullen wel altijd tellen op een manier dat hun in een goed daglicht plaatst. Je moet ergens je onkunde verbergen.
 1. 180.000 vaccins liggen gewoon in diepvries te wachten: hoe is dit, in volle wedloop tegen de tijd, mogelijk?
  PREMIUM

  180.000 vaccins liggen gewoon in diepvries te wachten: hoe is dit, in volle wedloop tegen de tijd, mogelijk?

  “Het is een wedloop tegen de tijd. We moeten zo snel mogelijk vaccineren, om de variant voor te blijven”, stelt microbioloog Herman Goossens (UAntwerpen) nu de Britse virusvariant ook bij ons oprukt. Toch lagen er zondag 180.000 felbegeerde vaccindoses gewoon in de diepvries, tot frustratie van sommige ziekenhuizen. “Het is niet meer verantwoord om nog langer te wachten. We hebben die vaccins, dus we dienen ze toe.”

Wetenschap & Planeet