Missie geslaagd! We zien Ingenuity in de lucht hangen op de planeet Mars.
Volledig scherm
Missie geslaagd! We zien Ingenuity in de lucht hangen op de planeet Mars. © AP

Historische vlucht van NASA-helikopter Ingenuity op Mars geslaagd

Historisch! NASA-helikopter Ingenuity is voor het eerst op Mars de lucht ingegaan. Dat is vanochtend rond 9.30 uur onze tijd gebeurd zijn, maar door de vertraging in de communicatie tussen de rode planeet en de onze, kwam de bevestiging pas even voor 13 uur - zo’n 3,5uur later - bij ons op aarde door. Een eerdere poging van de eerste gemotoriseerde en gecontroleerde vlucht op een andere planeet dan de onze werd uitgesteld wegens technische problemen.

16 reacties

 • Yves Steenssens

  1 week geleden
  Straffen toebak ; maar wanneer gaan we aan onze beschaving beginnen ?
 • Ives Ameel

  2 weken geleden
  fantastisch
 • paul hessens

  2 weken geleden
  Deze technologie komt morgen iedereen ten goede.Denk maar aan al de communicatie dingen die wij tegenwoordig in onze huiskamer vinden. Vergeet niet dat nieuwe ontwikkelingen op het gebeid van communicatie ,wetenschap, en zo veel meer hun oorsprong vonden uit een nood om iets buitengewoons te willen doen.Laat oorlog niet 1 van deze zijn...want dat kost meer.En dat we met 4 miljard mensen te veel zijn is een feit... daarvoor, doen we best wat..!!?? Voor mij een dikke bravo voor deze prestatie!
 • Marc Paesen

  2 weken geleden
  Tegen dat men op Mars kan "wonen" is al het leven al op aarde dood en begraven. Trouwens, een mens is niet gemaakt om in zo'n omgeving te leven, allerhande ziekten en aandoeningen zullen de kop opsteken ( gebrek aan zwaartekracht staat voor osteoporose, mentale labiliteit, enz.. enz..)
 • Size Koyan

  2 weken geleden
  Ale de mensheid had dit nodig de armoede en de ellende in de wereld is opgelost daar waren wij op aan wachten. miljarden uitgeven waar alleen woestijn te zien is prachtig hè
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing

Wetenschap & Planeet