Volledig scherm
© AFP

Herbesmetting met Zuid-Afrikaanse variant leidt voor eerste keer tot zwaardere infectie

Voor het eerst is er een herbesmetting met de Zuid-Afrikaanse variant beschreven die leidt tot een zwaarder ziektebeeld. Dat meldt de ziekenhuiskoepel van Parijs (AP-HP) op basis van een publicatie in het tijdschrift Clinical Infectious Diseases. Tot nog toe werd ervan uitgegaan dat een tweede besmetting tot een minder ernstig ziektebeeld leidt, aangezien het immuunsysteem daardoor versterkt zou zijn.

 1. IJsland heeft aantal nieuwe coronagevallen teruggebracht tot nul: inwoners hebben er nu leven waar wij alleen van kunnen dromen

  IJsland heeft aantal nieuwe coronage­val­len terugge­bracht tot nul: inwoners hebben er nu leven waar wij alleen van kunnen dromen

  IJsland is geslaagd in iets wat nog geen enkel ander Europees land gelukt is: het aantal nieuwe bevestigde gevallen van Covid-19 terugbrengen tot nul. En daar staat iets tegenover. Sinds vorige maand worden de coronamaatregelen er zachtjesaan versoepeld en intussen hebben de inwoners er weer een leven waar wij voorlopig alleen nog maar van kunnen dromen.
 2. Kleiner dan 1m30 of deel van benen kwijt? Ook dan kan u (misschien) nog astronaut worden
  4

  Kleiner dan 1m30 of deel van benen kwijt? Ook dan kan u (misschien) nog astronaut worden

  Het Europees Ruimtevaartbureau ESA zoekt nieuwe astronauten. Naast extra vrouwen blijken nu ook bepaalde mensen met een fysieke beperking welkom, een wereldprimeur is dat. Concreet kan u zich kandidaat stellen als u delen van één of beide benen mist of kleiner dan 1m30 bent. Of u dan ook daadwerkelijk de ruimte in mag, is echter nog niet duidelijk. Tot slot mogen ook zogenaamde projectastronauten hun kans wagen.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch

Wetenschap & Planeet