De Pastoruri-gletsjer in het nationale park van Huascaran.
Volledig scherm
De Pastoruri-gletsjer in het nationale park van Huascaran. © AP

Helft Peruviaans gletsjeroppervlak gesmolten in halve eeuw tijd

De voorbije halve eeuw is onder druk van de klimaatverandering 51 procent van het gletsjeroppervlak in Peru gesmolten. Dat heeft het nationale waterinstituut ANA meegedeeld. 

4 reacties

 • Vladimir De Leeuw

  3 jaar geleden
  Zo gaat dat nu eenmaal met een immer veranderend klimaat. Tijdens de ijstijden ligt er massa's sneeuw en tussen de ijstijden verdwijnt dit weer en wordt het overal warm. Het leven is gelukkig gemakkelijker als het aangenaam warm is dan als er overal ijs ligt, want dan vind je nergens nog eten. Spijtig genoeg kunnen wij niets aan de klimaatveranderingen doen, dat is een zuiver natuurverschijnsel waar we mee moeten leven.
 • Clarisse De Cock

  3 jaar geleden
  De aarde warmt op en we weten allemaal de oorzaak maar doordat de maatregels de multinationals treffen wordt er niets gedaan. We lanceren nog steeds raketten af met satellieten die de mensheid zal verbeterden en we zijn nog steeds voorstander om met het vliegtuig op reis te gaan.
 • Ken Verbruggen

  3 jaar geleden
  Het is een klimaatcomplot. Seizoensschommelingen zijn van alle tijden. Je hebt 11 jarige cycli van de zon waardoor het 11 jaar warm en 11 jaar koud is. Binnen een paar jaar groeit dat terug aan. We zitten nu in de warme jaren. Binnen een paar jaar vriest het weer de stenen uit de grond.
 • Bert Pelgrims

  3 jaar geleden
  Om dan te durven beweren dat de mens de oorzaak is van deze opwarming is een grote leugen van de pers, de Aarde en zon komen dichter bij elkaar, dat is alles maar alles is goed om de mensen bang te maken, net zoals het chinees virus, daar leeft de pers van.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Steeds vaker temperaturen boven 30 graden: klimaatopwarming treft ook hogere gebieden in de Alpen

  Steeds vaker temperatu­ren boven 30 graden: klimaatop­war­ming treft ook hogere gebieden in de Alpen

  De zomers worden in de bergen warmer door de opwarming van de aarde. Zelfs boven de 1.000 meter komen temperaturen boven de 30 graden vaker voor, blijkt uit evaluaties die vandaag gepubliceerd werden. Het onderzoek gebeurde door de Duitse weerdienst (DWD), het Federaal Bureau voor Meteorologie en Klimatologie MeteoSwiss en het Oostenrijkse Centrale Instituut voor Meteorologie en Geodynamica (ZAMG).