Reuters
Volledig scherm
PREMIUM
© Reuters

Heeft demarreren nog wel zin? Volgens de wetenschap rijden wielrenners beter in het peloton

de VolkskrantWielrenners die zich schuilhouden in het peloton besparen opvallend veel energie, blijkt uit onderzoek. Die kennis kan van invloed zijn op de koers. Heeft demarreren nog wel zin?

7 reacties

 • Jurgen Anseeuw

  4 jaar geleden
  Is het alsof de renner in de staart van het peloton 12 tot 15 per uur fietst? Dat die onderzoekers maar eens hun rekenmachientje laten liggen en hun fiets een keer pakken. Ze zullen er rap uitwaaien.
 • Ronny Deckers

  4 jaar geleden
  Juist ja. Dus als Thomas op avontuur trekt, moeten jullie niet te veel inspanningen doen. Die komt vanzelf wel terug gewaaid. Dat is immers totaal onmogelijk. Een ontsnapping tot een goed einde brengen :). Tenzij misschien op de Stelvio, of de Ventoux, of de....
 • François Nuyts

  4 jaar geleden
  Dat die wetenschappers zich nu eens met andere en belangrijke zaken bezig houden zeg . Moet je een wetenschapper zijn om te weten dat je in het peloton veel minder inspanningen moet doen dan in de aanval . Komaan zeg aub he .
 • Giovanni Vigato

  4 jaar geleden
  Ze hebben weer opnieuw het warm water uitgevonden, alsof we dat 50 jaar geleden al niet wisten. Vraag het maar aan de eerste de beste wielertoerist.
 • Marc Van der Vloedt

  4 jaar geleden
  Vanaf dat één wagonnetje een fout maakt moet de trein bestraft worden ! Misschien zal de wielerwedstrijd dan echt eens een "krachtmeting" worden tussen de besten van iedere ploeg.Kijk dan meer naar de kamikaze rijstijl, de ellebogen en het wieltje tikken en het hinderen tot positie kiezen om alsnog de duurste elite trein niet altijd automatisch te laten winnen.
 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. “Ongezien”: kankermedicijn doet tumoren afnemen bij elke proefpersoon in kleine studie
  Play

  “Ongezien”: kankermedi­cijn doet tumoren afnemen bij elke proefper­soon in kleine studie

  Een nieuwe klinische studie rond de behandeling van rectumkanker of endeldarmkanker heeft veelbelovende resultaten opgeleverd. Voor het onderzoek werden twaalf kankerpatiënten behandeld met het geneesmiddel dostarlimab, dat wordt verkocht onder de naam Jemperli. Als gevolg van de behandeling namen de tumoren bij alle proefpersonen af. “Het is ongezien. Ik denk dat elke oncoloog hiervan droomt”, reageert onderzoeker Andrea Cercek.

Wetenschap & Planeet