Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Heb je meer last van je tweede coronaprik dan van je eerste? En is dat bij alle vaccins zo?

Met duizenden staan we dezer dagen in de rij om ons coronavaccin te gaan halen. Gespreksonderwerp nummer één daarbij zijn ongetwijfeld de bijwerkingen. De ene heeft meer last van de eerste prik, de andere van de tweede. Maar is er ook echt een verschil? En waar ligt dat dan aan?

51 reacties

 • Lisette Willems

  1 jaar geleden
  Mijn man kreeg astra zenica: 3 dagen grieperig zonder koorst ik pfiser: geen enkele bijwerking.
 • Chris Van den Eynde

  1 jaar geleden
  Twee prikken gehad met Moderna, de eerste keer wat pijn aan de bovenarm, en dat was het, de tweede prik verliep totaal anders, voelde mij helemaal niet okee. Maar kwam minder door het vaccin, maar eerder van hooikoorts of een combinatie. Ik reed, met de auto, met de ramen open en daar zag je de pollen vliegen. Nooit last van gehad, maar was wel even schrikken, nu alles terug ok.
 • Annick Aren

  1 jaar geleden
  1 e prik pfizer ok 2e prik pfizer donderdag 's nachts niet kunnen slapen koorts meer dan 38 graden armen en benen pijn gewoon griep, nu na 2 dagen beter, maar mild kon ik dit niet noemen.
 • Jan Callaert

  1 jaar geleden
  2 prikken Astra Zenica, geen bijwerkingen gehad
 • Norbert Corten

  1 jaar geleden
  Tweemaal AstraZeneca helemaal geen probleme, gehad.
 1. INTERVIEW. Coronacommissaris Pedro Facon: “Het opbod van politici in Overlegcomité: dat is geen beleid voeren, maar politieke marketing”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Coronacom­mis­sa­ris Pedro Facon: “Het opbod van politici in Overlegco­mité: dat is geen beleid voeren, maar politieke marketing”

  Het einde is in zicht. Maar laat dat geen reden zijn om op de tafels te dansen - niet figuurlijk en als zeker niet letterlijk. Voorzichtigheid is geboden. Vooruitziendheid nog meer, want het werk is nog lang niet af. “Iémand zal er voor moeten zorgen dat we niet meer meemaken wat we hebben doorgemaakt”, zegt coronacommissaris Pedro Facon (40). Ook hij kwam niet zonder deuken uit zestien maanden corona: hij worstelde met een burn-out. “Het gaat beter nu: ik voel me niet meer persoonlijk verantwoordelijk voor alles wat misloopt.”
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.