AP
Volledig scherm
© AP

Harvard-experts over ‘vliegende sigaar’: “Wat als dit sonde van aliens is?”

Het mysterieuze, sigaarvormige ruimteobject genaamd Oumuamua geeft sinds de ontdekking ervan in oktober 2017 aanleiding tot allerlei speculaties. Volgende week verschijnt een paper van twee astronomen van de beroemde Harvard University die niet uitsluiten dat de ‘vliegende sigaar’ een heuse ruimtesonde van aliens betreft.

72 reacties

 • Filip Elgers

  4 jaar geleden
  Gezien er wel quadriljarden van deze interstellaire rotssplinters zullen voortsuizen in het heelal, moet je eens voorstellen hoe nietig we wel niet zijn in het universum met ons zonnestelseltje dat het zelfs een ware hetze wordt als er eens één kan worden gedetecteerd.
 • José Gonzales

  4 jaar geleden
  Duidelijk dat er meer bestaat dan we denken.
 • Kevin Buekenhoudt

  4 jaar geleden
  Het is een Voyager van een andere beschaving dus?
 • aaron lammens

  4 jaar geleden
  Eens dicht genoeg bij de aarde krijgen ze de schrik van hun leven als ze ondekken hoe duur het leven hier is
 • Mark Deckers

  4 jaar geleden
  @Mohamed Halmaoud: 1) objecten in de ruimte worden bol onder hun eigen zwaartekracht en moeten hiervoor een minimum massa hebben. Kleinere objecten worden niet bol. 2) Vliegende objecten in de ruimte ondervinden geen enkele weerstand. Ze kunnen hooguit botsen met andere objecten en ruimtegruis maar maar daar worden ze niet bol van.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.