De studie suggereert dat een luchtvochtigheid tussen 40 en 60 procent, bij een kamertemperatuur van 20 tot 23 graden Celcius, de verspreiding van het griep- of coronavirus vermindert.
Volledig scherm
De studie suggereert dat een luchtvochtigheid tussen 40 en 60 procent, bij een kamertemperatuur van 20 tot 23 graden Celcius, de verspreiding van het griep- of coronavirus vermindert. © Getty

Grote studie bewijst: hoe droger de lucht, hoe meer verspreiding van griepvirussen

WetenschapHoe droger de lucht, hoe meer influenza en het coronavirus zich kunnen verspreiden. Dat blijkt uit een grootschalige studie waaraan onder meer professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven-IDEWE) heeft meegewerkt.

 1. Feiten en fabels over ‘man flu’: Klopt het echt dat mannen zich sneller ziek voelen dan vrouwen?

  Feiten en fabels over ‘man flu’: Klopt het echt dat mannen zich sneller ziek voelen dan vrouwen?

  Of je er nu zelf al mee te kampen hebt gehad of niet, het begrip ‘man flu’ (mannengriep) is je wellicht niet onbekend. Volgens een wijdverspreide mythe klagen mannen meer en voelen ze zich slechter wanneer ze een ziekte zoals de griep oplopen. Maar gaat het echt om een fabeltje of wordt het toch tijd om die verzuchtingen van het mannelijke geslacht serieus te nemen? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters onderzoekt of de ‘man flu’ niet alleen in het hoofd, maar ook in het lijf zit.
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.