Illustratie van Spinosaurus jagend op een grote Onchopristis.
Volledig scherm
Illustratie van Spinosaurus jagend op een grote Onchopristis. © Davide Bonadonna

Grootste vleesetende dino was een echte zwemmer, blijkt uit nieuwe studie

Uit een nieuwe studie blijkt dat de spinosauriden, de grootste vleesetende dinosauriërs die ooit geleefd hebben, een hoge botdichtheid hadden. Dat zou betekenen dat deze dinosauriërs uit het Krijt “specialisten in water” waren.

 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 1. “In 2024 vliegen er opnieuw mensen naar de maan” NASA kondigt plannen aan voor Artemis II missie
  4

  “In 2024 vliegen er opnieuw mensen naar de maan” NASA kondigt plannen aan voor Artemis II missie

  Ongeveer drie maanden zijn er verstreken sinds NASA’s Orion-ruimtevaartuig in de Stille Oceaan terechtkwam na zijn vlucht naar de maan en terug. Na een zorgvuldige beoordeling van de succesvolle Artemis-I missie werd er besloten dat het tijd is voor de volgende stap. Voor het eerst sinds 1972 zullen astronauten opnieuw naar de maan reizen. “Ons doel voor de lancering van Artemis-II is november 2024”, aldus Jim Free (NASA chief of human exploration for deep space).