Een beeld van op 19 november 2020. Vanmorgen is het gevaarte in elkaar geklapt.
Volledig scherm
Een beeld van op 19 november 2020. Vanmorgen is het gevaarte in elkaar geklapt. © AFP

Gigantische telescoop, bekend van James Bond, ingestort op Puerto Rico

WetenschapOp het eiland Puerto Rico is dinsdag de Arecibo radiotelescoop ingestort, zo hebben Puertoricaanse meteorologen op sociale media gemeld. De beroemde installatie van 900 ton was na een Chinese de grootste radiotelescoop ter wereld. Het bouwwerk is onder meer bekend van James Bond, maar ook van wetenschappelijke doorbraken.

1 reactie

 • Hans Mannaerts

  2 jaar geleden
  Deze telescoop zou helemaal niet gesloopt worden. Er was enkele jaren terug net een overeenkomst bereikt met een Amerikaanse universiteit die vanaf volgend jaar het beheer zou overnemen en men was wel degelijk bezig met na te gaan hoe deze, na de kabelbreuk, alsnog gered kon worden. Zeer spijtig dat dit wetenschappelijk instrument nu verloren is.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.