Illustratiefoto van een klauwkikker.
Volledig scherm
Illustratiefoto van een klauwkikker. © rv

Geamputeerde kikkerpoot groeit weer aan dankzij geneesmiddelencocktail: nog niet meteen voor de mens, maar “belangrijke eerste stap”

Wetenschappers zijn erin geslaagd een geamputeerde achterpoot van een kikker weer te laten aangroeien na een korte behandeling met een geneesmiddelencocktail. Het geslaagde experiment wordt als baanbrekend beschouwd in de regeneratieve geneeskunde, die zich bezig houdt met het vermogen van het lichaam om weefsel en cellen te herstellen. De toepassing voor de mens is nog niet voor morgen, maar expert Bob Lanza noemt het “een belangrijke eerste stap”.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.