In de Verenigde Staten worden kinderen tussen twaalf en vijftien jaar al gevaccineerd.
Volledig scherm
In de Verenigde Staten worden kinderen tussen twaalf en vijftien jaar al gevaccineerd. © AFP

EMA geeft groen licht voor Pfizer-vaccin bij twaalf- tot vijftienjarigen

Voor het eerst is een coronavaccin in de Europese Unie goedgekeurd voor kinderen van 12 tot 15 jaar. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) oordeelt dat het Pfizer-vaccin veilig aan hen toegediend kan worden. De Belgische regering moet nu beslissen of en wanneer dat ook in België zal gebeuren. Uit een studie bij 2.260 kinderen bleek eerder al dat het Pfizer-vaccin een hoge werkzaamheidsgraad vertoonde. 

29 reacties

 • Gaston Foubert

  2 jaar geleden
  Misdadig om kinderen te vaccineren met een experimenteel vaccin dat op enkele maanden in elkaar geflanst is en waarvan men nog niet de uitwerking kent op lange termijn. Genoeg 'echte' virologen die hiervoor waarschuwen maar dat is tegen de kar van 'big pharma' rijden.
 • John Doe

  2 jaar geleden
  Wat met de vaccins die Antwerpen gestolen geeft? Wij die er wel recht op hebben moeten maar wachten? Ik ben het beu! Ik heb voorrang!
 • c g

  2 jaar geleden
  1 = lees wat er staat en maak er niks anders van! -> GOEDGEKEURD wilt niet zeggen-> krijge nu hun prik! 2 = in Amerika worden tieners gevaccineerd-> staat niet geschreven België! Goei weekend
 • alfons schouwaerts

  2 jaar geleden
  Mensen leer eens begrijpend lezen, er is een akkoord om de jeugd te vaccineren, niet dat ze al uitgenodigd worden, de studenten komen gewoon mee op leeftijd. Geduld en boek nog geen reis
 • Jozef Vermeulen

  2 jaar geleden
  Degenen die het hoogste risico hebben, krijgen het goedkoopste en minst efficiënte vaccin. Belgische logica en geen enkele journalist die daar vragen bij durft te stellen.
 1. Frank De Winne bewierookt opvolger Raphaël Liégeois: “Topwetenschapper met grote menselijke kwaliteiten”

  Frank De Winne bewierookt opvolger Raphaël Liégeois: “Topweten­schap­per met grote menselijke kwalitei­ten”

  De tweede Belgische beroepsastronaut, Frank De Winne, is vol lof over Raphaël Liégeois. Hij noemt hem een "wetenschapper van hoog niveau", die ook sterk is in wetenschapscommunicatie. Daarnaast prijst De Winne vooral Liégeois' menselijke kwaliteiten. "Hij is enorm stressbestendig", weet Frank De Winne. "Hij is iemand die in ploeg kan werken, ook samen met mensen van verschillende culturen. Dat zijn allemaal kwaliteiten die je nodig hebt als astronaut."
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.