Elon Musk onthult Tesla Bot die saai werk moet overnemen

Autoproducent Tesla komt naar verwachting met een mensachtige robot die verschillende taken kan overnemen waarin mensen geen zin hebben, die saai zijn of zelfs gevaarlijk. Dat zei Tesla-topman Elon Musk tijdens het zogeheten AI-event van het bedrijf. Een prototype van de Tesla Bot moet volgend jaar worden gelanceerd. De humanoïde robot zal worden ontworpen met dezelfde technologie als de semiautonome voertuigen van het bedrijf.

13 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  2 maanden geleden
  Machines mag je nooit alleen laten. Enkel ménsen hebben het inzicht, de alertheid en het overzicht die nodig is bij handenarbeid. Routinejobs vragen constante concentratie en anticipatie, omdat duizenden elementen tegelijkertijd meespelen. Allesbehalve saai, dus. Als je vraagt naar een saaie job, dan zeg ik: "Een prof aan de unief, die elk jaar dezelfde cursus geeft en dezelfde examens afneemt." Dàt is pas saai. Dàt werk zou een robot kunnen overnemen.
 • Rody Franks

  2 maanden geleden
  Dat exoskelet bestaat al langer dan vandaag hoor Patrick. Mocht het niet zo duur zijn, ik schafte mij er een aan :-) En tussen haakjes: Boston Dynamics staat al veel verder dan Tesla op dat gebied.
 • Ruben Vanbuel

  2 maanden geleden
  Hahaha !! Hij is weer daar, hij heeft weer geld nodig! Ze zijn al 50 jaar bezig met robots bouwen en er is nog niks dat lijkt op wat hij wil maken. Probeer nog maar eens over 50 jaar!
 • Patrick Martens

  2 maanden geleden
  Waarom niet een soort skeletpak maken? Een pak dat je moet aandoen om het werk te verlichten.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Zijn Tesla's veroorzaken nu al allerhande problemen. Wat gaat het worden als ze gemonteerd worden door zijn robots. Eigenlijk kan je een autofabriek volledig automatisch laten draaien. De Japanners deden het hem al voor. Het gewoon werkvolk wordt dan wel overbodig.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Deze microchip is het kleinste vliegende object dat ooit door de mens is gemaakt
  Play

  Deze microchip is het kleinste vliegende object dat ooit door de mens is gemaakt

  De ‘microvlieger’ kan uitgerust worden met miniatuurtechnologie. Dat kan gaan van antennes en sensoren tot geheugenopslag of draadloze communicatie: “Het doel van dit project was om een vliegsysteem te koppelen aan een elektronische microchip, met het idee dat dit ons in staat zou stellen om zeer functionele elektronische miniatuurapparaatjes te distribueren, bijvoorbeeld om de omgeving te scannen op ziektepartikels, om te patrouilleren of om vervuiling op te sporen”, aldus professor John A. Rogers van Northwestern University, die aan het hoofd staat van het ontwikkelingsproject.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Marsrover InSight detecteert 3 grote bevingen op rode planeet, inclusief klepper die bijna 1,5 uur duurde
  3

  Marsrover InSight detecteert 3 grote bevingen op rode planeet, inclusief klepper die bijna 1,5 uur duurde

  Marsrover ‘InSight’ heeft recent drie grote bevingen op de rode planeet gedetecteerd. Eén van die bevingen duurde bijna 90 minuten lang en had liefst vijf keer meer energie dan de vorige recordhouder uit 2019. De NASA-wetenschappers van de missie sprongen een gat in de lucht toen ze de data binnenkregen, want het zijn grote bevingen als deze die hen ontzettend veel leren over hoe rotsachtige werelden gevormd worden en evolueren, zoals ook de aarde en haar maan. En dan te denken dat de robot eerder dit jaar bijna zijn seismometer moest stilleggen door energietekort en een hoop stof op zijn zonnepanelen.
 3. Darts in de ruimte: NASA laat raket botsen met asteroïde
  14

  Darts in de ruimte: NASA laat raket botsen met asteroïde

  NASA zal op 24 november een raket de ruimte insturen om die met opzet te laten botsen met een asteroïde. Deze ruimtemissie dient als test om in de toekomst de aarde beter te beschermen. De Double Asteroid Redirection Test, of kortweg DART, zal proberen de relatief ‘dichte’ asteroïde van koers te laten veranderen. Vandaag bevestigde NASA ook het officiële vertrekuur. Onze wetenschapsexpert Martijn Peters legt in onderstaande video uit wat er juist zal gebeuren.

Wetenschap & Planeet