Elon Musk onthult Tesla Bot die saai werk moet overnemen

Autoproducent Tesla komt naar verwachting met een mensachtige robot die verschillende taken kan overnemen waarin mensen geen zin hebben, die saai zijn of zelfs gevaarlijk. Dat zei Tesla-topman Elon Musk tijdens het zogeheten AI-event van het bedrijf. Een prototype van de Tesla Bot moet volgend jaar worden gelanceerd. De humanoïde robot zal worden ontworpen met dezelfde technologie als de semiautonome voertuigen van het bedrijf.

13 reacties

 • Catherine Mistiaen

  1 jaar geleden
  Machines mag je nooit alleen laten. Enkel ménsen hebben het inzicht, de alertheid en het overzicht die nodig is bij handenarbeid. Routinejobs vragen constante concentratie en anticipatie, omdat duizenden elementen tegelijkertijd meespelen. Allesbehalve saai, dus. Als je vraagt naar een saaie job, dan zeg ik: "Een prof aan de unief, die elk jaar dezelfde cursus geeft en dezelfde examens afneemt." Dàt is pas saai. Dàt werk zou een robot kunnen overnemen.
 • Rody Franks

  1 jaar geleden
  Dat exoskelet bestaat al langer dan vandaag hoor Patrick. Mocht het niet zo duur zijn, ik schafte mij er een aan :-) En tussen haakjes: Boston Dynamics staat al veel verder dan Tesla op dat gebied.
 • Ruben Vanbuel

  1 jaar geleden
  Hahaha !! Hij is weer daar, hij heeft weer geld nodig! Ze zijn al 50 jaar bezig met robots bouwen en er is nog niks dat lijkt op wat hij wil maken. Probeer nog maar eens over 50 jaar!
 • Patrick Martens

  1 jaar geleden
  Waarom niet een soort skeletpak maken? Een pak dat je moet aandoen om het werk te verlichten.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Zijn Tesla's veroorzaken nu al allerhande problemen. Wat gaat het worden als ze gemonteerd worden door zijn robots. Eigenlijk kan je een autofabriek volledig automatisch laten draaien. De Japanners deden het hem al voor. Het gewoon werkvolk wordt dan wel overbodig.