Research-verpleegkundige Simone Mulder en longarts Hans in ’t Veen bekijken de metingen van een coronablaastest op de spoedeisende hulp in het Franciscus Gasthuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Research-verpleegkundige Simone Mulder en longarts Hans in ’t Veen bekijken de metingen van een coronablaastest op de spoedeisende hulp in het Franciscus Gasthuis. © ANP

‘Elektronische neus’ kan ruiken of je besmet bent: weldra massaal ingezet in Nederland, daarna ook bij ons?

In Nederland zal de ‘elektronische neus’ massaal ingezet worden om corona op te sporen. Het apparaat kan binnen een minuut aan je adem ruiken of je besmet bent. De meeste mensen die zich aanbieden in een van de grote testlocaties, zullen geen vervelend wattenstaafje meer in hun neus krijgen. “Als de blaastesten inderdaad betrouwbaar blijken, dan zijn die zeer interessant voor snel en herhaald testen”, klinkt het op het kabinet van Vlaams minister Beke.

10 reacties

 • Yolande MARIS

  4 maanden geleden
  Het regent gadgets om het zakken vullen te laten doorgaan.En wie gaat dat allemaal moeten betalen?Juist.
 • Catherine Thomas

  4 maanden geleden
  En hoeveel % geeft die foute positieven aan? Hebben ze dat al getest? Net zoals de pcr test niks waard
 • Christian Deckers

  4 maanden geleden
  Toch geweldig van Beke dat die geinteresseerd is om het in te zetten indien het zou werken. Zulke machtige krachtpatsers moesten er meer zijn in de politiek. Onze beleidslieden zijn zelfs bij machte om zaken die elders tegelijk poepsimpel en onfeilbaar werken, hier bij ons toch te doen falen. Sterker ga je ze écht niet vinden...
 • Guy Soetewey

  4 maanden geleden
  N'a het akkoord van Europa en Frankrijk. En dan nog tien maanden op akkoord Bouchez. Niet dus
 • daan aerts

  4 maanden geleden
  De elektrische Michel , wat ze allemaal uitvinden in deze tijden
 1. Verdienen jongeren eerst hun prik? Van Ranst: “De jeugd is de toekomst, laat het ons dan maar tonen”
  PREMIUM

  Verdienen jongeren eerst hun prik? Van Ranst: “De jeugd is de toekomst, laat het ons dan maar tonen”

  In een open brief zetten tientallen bekende volwassenen een stapje opzij voor de jeugd, ze zouden hen zelfs hun eigen vaccins gunnen. Maar is het een goed idee om jongeren voorrang te geven? En hoeveel vrijheid zouden ze na dat prikje dan terugkrijgen? Biostatisticus Geert Molenberghs, viroloog Marc Van Ranst en psychologe Inez Germeys lichten toe. “Dit is een signaal dat we hen belangrijk vinden.”

Wetenschap & Planeet