Een foto van helikopter Ingenuity, gemaakt op de planeet Mars. (05/04/2021)
Volledig scherm
Een foto van helikopter Ingenuity, gemaakt op de planeet Mars. (05/04/2021) © AFP

Eerste vlucht Marshelikopter Ingenuity uitgesteld

De Marshelikopter Ingenuity gaat voorlopig nog niet rondvliegen op de rode planeet. Het onbemande toestel zou in de nacht van zondag op maandag zijn eerste korte vlucht maken, maar die gebeurtenis is uitgesteld nadat bij een test een technisch probleem aan het licht was gekomen. De eerste helikoptervlucht op Mars zal ten vroegste woensdag kunnen plaatsvinden.

2 reacties

 • David Evans

  1 maand geleden
  Mars heeft wel degelijk een atmosfeer en bij gevolg ook atmosferische druk. De atmosfeer bestaat voor 95% uit CO2. De atmosfeer van mars is bij dezelfde temperatuur wat zwaarder dan die van de aarde. Daarnaast is er op mars maar 1/3de van de zwaartekracht vergeleken met de aarde. Er zijn wel degelijk winden en zelfs dust devils. Waar gas is en temperatuursverschillen is ook thermiek. Maar thermiek heeft men niet nodig om met een helicopter te vliegen... Het zal alleszins een uitdaging zijn!
 • guido Bervoets

  1 maand geleden
  Er is geen atmosfeer, bijna geen luchtdruk, geen lucht en bijgevolg ook geen thermiek. Het zal geen makkie zijn om dat ding al wiekend van de grond te krijgen.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”

Wetenschap & Planeet