Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

Eerste Chinezen vliegen naar ruimtestation Hemels Paleis

China bouwt een Hemels Paleis, een eigen ruimtestation in een baan rond de aarde, en de eerste bewoners vertrekken daar komende week naartoe. Drie ruimtevaarders, ook wel taikonauten genoemd, worden waarschijnlijk donderdag gelanceerd. Het is de bedoeling dat ze ongeveer drie maanden in hun nieuwe onderkomen blijven, honderden kilometers boven de aarde.

13 reacties

 • Marcus Vadis

  1 jaar geleden
  Als je ziet dat er vijftig jaar geleden niks dan armoede was in China en nu gaan ze vooruit gelijk een ultra sneltrein. Maar daar is er geen gezever, één man beslist zonder dralen. Hier moet elk project vijftig keer bij de rechter passeren zie bv Noord Zuid of Oosterweel. Ze bouwen een stad voor miljoenen inwoners in enkele jaren enz.
 • Yves Steenssens

  1 jaar geleden
  @ Joseph Zijn dat juist niet de landen die altijd maar willen groeien , groter worden ? Rusland en China - Rusland is niet groot genoeg voor Poetin en wil verruimen zoals China en al wie zijn mond open doet vliegt de cel of opvoedingskamp in ; emigratie kan je wijzer maken .
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Waarom denk je dat de Amerikanen en de Russen in de ruimte zitten, Jan Vingtcent. En waarom zouden de Chinezen daar dan niet mogen hangen. Internationaal is in verdragen al overeen gekomen dat de ruimte en de maan van niemand specifiek en van iedereen is.
 • Reg Blomme

  1 jaar geleden
  Chloe. Jij hebt het over ruimtereizen. Hun satelieten behoren daar niet onder dus ze zijn zeker mede verantwoordelijk voor dat schroot.
 • Jan Vingtcent

  1 jaar geleden
  Puur spionage. Een Chinees vertrouwd zen eigen nog niet eens.