Helen Sharman.
Volledig scherm
Helen Sharman. © Archief

Eerste Brit in de ruimte weet het zeker: “Aliens bestaan en zijn mogelijk op Aarde”

Buitenaardse wezens bestaan en leven mogelijk al langere tijd op aarde, alleen kunnen we ze niet zien. Tot die conclusie komt Helen Patricia Sharman, de eerste Britse astronaut, in een interview met Observer Magazine. “Aliens bestaan, daar is geen twijfel over mogelijk.’’

  1. Amerikaanse gezondheidsautoriteit FDA keurt eerste pil tegen alopecia goed: “Bij 45 procent van de proefpersonen groeide het haar na een jaar terug”

    Amerikaan­se gezond­heids­au­to­ri­teit FDA keurt eerste pil tegen alopecia goed: “Bij 45 procent van de proefperso­nen groeide het haar na een jaar terug”

    Het federale gezondheidsagentschap van de Verenigde Staten, de Food and Drug Administration (FDA), heeft een nieuw geneesmiddel voor de behandeling van de haaraandoening alopecia areata goedgekeurd. Het medicijn, genaamd baricitinib, is ontwikkeld door het Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly. Het is de eerste orale pil die patiënten kunnen innemen en volgens onderzoek zijn de resultaten van het middel veelbelovend. Zo werd de pil getest bij 1.200 patiënten met een ernstige vorm van alopecia. Bij 40 procent van de proefpersonen groeide het haar na 36 weken bijna of volledig terug. Na een jaar merkte al bijna de helft van de patiënten een sterkere haargroei op.

Wetenschap & Planeet