Een object in de lucht laten zweven zonder eraan te komen? Influencer Gerben Tuerlinckx toont hoe het moet

Onze wetenschapsexpert Martijn Peters stelde voor de HLN Summer Challenges enkele leuke wetenschappelijke experimenten op waarmee hij influencer Gerben Tuerlinckx en jong Vlaanderen uitdaagt om ze uit te voeren. Wat de challenge voor vandaag is? Gerben zal een object in de lucht doen zweven zonder eraan te komen. Hoe hij dit doet, kan je in de video zien.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Catch me if you can: wetenschappers ontwikkelen nieuwe methode om een enkel eiwit te bestuderen
  2

  Catch me if you can: wetenschap­pers ontwikke­len nieuwe methode om een enkel eiwit te bestuderen

  Onderzoekers van de technische universiteiten van Delft en München hebben een nieuwe techniek ontwikkeld waarmee een afzonderlijk eiwit urenlang op zijn plaats kan worden gehouden voor gedetailleerd onderzoek — een miljoen keer langer dan voorheen mogelijk was. Dankzij deze nieuwe NEOtrap-methode kunnen wetenschappers eiwitten nog nauwkeuriger onderzoeken, wat kan leiden tot nieuwe innovaties in de biomedische wetenschappen, biotechnologie en meer.

Wetenschap & Planeet