Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Dit is de beste mop ooit (volgens de wetenschap dan toch)

Proficiat, u heeft de internationale dag van de mop overleefd. Een beter excuus hebben wij niet nodig om de beste grap ooit van onder het stof te halen. Als u er niet moet om lachen, richt uw pijlen dan op de wetenschap.

 1. Geen eicel of sperma meer nodig: wetenschappers maken voor het eerst “synthetische embryo's”

  Geen eicel of sperma meer nodig: wetenschap­pers maken voor het eerst “syntheti­sche embryo's”

  Onderzoekers hebben ‘s werelds eerste “synthetische embryo’s” gemaakt. Dit is een baanbrekende prestatie die de noodzaak van sperma, eicellen en bevruchting omzeilt. Wetenschappers van het Weizmann-instituut in Israël ontdekten dat stamcellen van muizen zichzelf konden samenstellen tot vroege embryo-achtige structuren met een darmkanaal, het begin van een brein en een kloppend hart.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.

Wetenschap & Planeet