Gezichtsherkenningstechnologie in China.
Volledig scherm
Gezichtsherkenningstechnologie in China. © REUTERS

Directeur Microsoft: “Zonder ingrijpen van overheid kan ‘1984' van Orwell over drie jaar werkelijkheid zijn”

Het leven zoals het wordt voorgesteld in de dystopische roman 1984 van de Britse schrijver George Orwell, over een toekomst waarin een totalitaire overheid elk aspect van het menselijk leven controleert, “kan in 2024 werkelijkheid worden” als overheden geen maatregelen treffen om het publiek te beschermen tegen de opmars van artificiële intelligentie (AI). Dat vertelt Brad Smith, directeur van Microsoft, in een aflevering van de BBC-documentaire Panorama.

19 reacties

 • Guy Van Brussel

  1 jaar geleden
  Juist andersom zeker ! Die tech bedrijven helpen de overheden (lees de democratische partij in de VS) De wereld in in een sneltreintempo aan het veranderen maar de meeste mensen zijn lekker in slaap gewiegd door de media !
 • eric van der jeugdt

  2 jaar geleden
  Ik ben 100 procent zeker dat overheden niet gaan ingrijpen en dat Orwell zijn boek werkelijkheid wordt.
 • Dirk Verschueren

  2 jaar geleden
  Vooral luisteren naar de VS, die slim in de richting van China laten kijken en daar de boeman van maakt. Ondertussen nemen hun big-tech companies de wereld over en bepalen wat je mag schrijven en zien. Ze zorgen er voor dat je constant gemonitored kunt worden via Sira, Alexa enz. Hun NSA maakt er dankbaar gebruik van en bekijkt en beluistert zelfs bondgenoten. Tesla is hun laatste aanwinst om de wereld te beheersen. Wat is het verschil tussen China en VS? VS leggen hun wereldbeeld op, China niet
 • Alexa Grieken

  2 jaar geleden
  Ja, en het vaccin-paspoort is het begin hiervan en het excuus wat ze gebruiken om uw doen en laten overal te volgen. Zal enkel en alleen maar uitgebreid worden.
 • Ingrid Van Daele

  2 jaar geleden
  Mijn ma zaliger zei heel lang geleden al, " pas op voor het gele gevaar ". En het is idd al bezig. Schoorvoetend wordt nu toegegeven dat corona uit een chinees lab komt. Alles wat in de nabijheid van China ligt qua eilanden etc zijn ze aan het opkopen. Diene xi ping of hoe hij ook heet kan nooit afgezet worden, zijn eigen wet gecreëerd en goedgekeurd. De Spaanse serie " La Valla" is nu waar we in het belanden zijn , en de wereldleiders kijken toe en laten begaan .
 1. Artemis-missie die in 2025 mensen naar de maan moet brengen, scheert met succes voorbij het hemellichaam
  Play

  Artemis-mis­sie die in 2025 mensen naar de maan moet brengen, scheert met succes voorbij het hemelli­chaam

  De Amerikaanse SLS-raket die een vijftal dagen geleden gelanceerd werd richting de maan, heeft voor het eerst een duikvlucht gemaakt langs de maan. De Orion vloog op een hoogte van ongeveer 130 kilometer achter de maan langs, met een snelheid van ongeveer 7.700 kilometer per uur. Het gaat om een onbemande missie - Artemis I - die in 2025 mensen terug naar de maan moet brengen.