Gezichtsherkenningstechnologie in China.
Volledig scherm
Gezichtsherkenningstechnologie in China. © REUTERS

Directeur Microsoft: “Zonder ingrijpen van overheid kan ‘1984' van Orwell over drie jaar werkelijkheid zijn”

Het leven zoals het wordt voorgesteld in de dystopische roman 1984 van de Britse schrijver George Orwell, over een toekomst waarin een totalitaire overheid elk aspect van het menselijk leven controleert, “kan in 2024 werkelijkheid worden” als overheden geen maatregelen treffen om het publiek te beschermen tegen de opmars van artificiële intelligentie (AI). Dat vertelt Brad Smith, directeur van Microsoft, in een aflevering van de BBC-documentaire Panorama.

19 reacties

 • Guy Van Brussel

  3 maanden geleden
  Juist andersom zeker ! Die tech bedrijven helpen de overheden (lees de democratische partij in de VS) De wereld in in een sneltreintempo aan het veranderen maar de meeste mensen zijn lekker in slaap gewiegd door de media !
 • eric van der jeugdt

  6 maanden geleden
  Ik ben 100 procent zeker dat overheden niet gaan ingrijpen en dat Orwell zijn boek werkelijkheid wordt.
 • Dirk Verschueren

  6 maanden geleden
  Vooral luisteren naar de VS, die slim in de richting van China laten kijken en daar de boeman van maakt. Ondertussen nemen hun big-tech companies de wereld over en bepalen wat je mag schrijven en zien. Ze zorgen er voor dat je constant gemonitored kunt worden via Sira, Alexa enz. Hun NSA maakt er dankbaar gebruik van en bekijkt en beluistert zelfs bondgenoten. Tesla is hun laatste aanwinst om de wereld te beheersen. Wat is het verschil tussen China en VS? VS leggen hun wereldbeeld op, China niet
 • Alexa Grieken

  6 maanden geleden
  Ja, en het vaccin-paspoort is het begin hiervan en het excuus wat ze gebruiken om uw doen en laten overal te volgen. Zal enkel en alleen maar uitgebreid worden.
 • Ingrid Van Daele

  6 maanden geleden
  Mijn ma zaliger zei heel lang geleden al, " pas op voor het gele gevaar ". En het is idd al bezig. Schoorvoetend wordt nu toegegeven dat corona uit een chinees lab komt. Alles wat in de nabijheid van China ligt qua eilanden etc zijn ze aan het opkopen. Diene xi ping of hoe hij ook heet kan nooit afgezet worden, zijn eigen wet gecreëerd en goedgekeurd. De Spaanse serie " La Valla" is nu waar we in het belanden zijn , en de wereldleiders kijken toe en laten begaan .
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.

Wetenschap & Planeet