Doug Hurley en Bob Behnken aan het lanceringsplatform.
Volledig scherm
PREMIUM
Doug Hurley en Bob Behnken aan het lanceringsplatform. © NASA

Deze twee beste vrienden zitten aan het stuur van de allereerste bemande commerciële ruimtevlucht

Aan boord van de succesvol gelanceerde Crew Dragon van SpaceX zitten Bob & Doug, zoals ze bij de NASA genoemd worden. Bob Behnken (49) en Doug Hurley (53) zijn twee handen op één buik, beste vrienden die elkaars zinnen kunnen afmaken. Allebei zijn ze ervaren ruimtereizigers, getrouwd met een astronaute en vader van één zoontje.

1 reactie

 • Romain Nolf

  1 jaar geleden
  Goede vlucht gewenst dat jullie niet meer moeten mee vliegen in de Souyus ook een prachtig ruimtetuig.
 1. Gelukt: Russische filmploeg met Sojoez-draagraket richting ISS gelanceerd, voor eerste échte ruimtefilm

  Gelukt: Russische filmploeg met So­joez-draagraket richting ISS gelanceerd, voor eerste échte ruimtefilm

  Het internationaal ruimtestation ISS wordt normaal bewoond door wetenschappers en technici, maar Rusland heeft nu voor het eerst ook een actrice en een regisseur door de ozonlaag gestuurd om de zwevende ruimtebunker om te toveren tot heuse filmstudio. Vanop de basis Bajkonoer in Kazachstan werd vanmorgen een Sojoez-draagraket gelanceerd die de Sojoez-capsule met Russische filmploeg naar het ISS moest slingeren. De capsule heeft zich na de middag vastgeklonken aan het ruimtestation, zo was rechtstreeks op NASA TV te volgen.
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  4

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.

Wetenschap & Planeet