Volledig scherm
© endcoronavirus.org

Deze internationale pandemie-expert geeft Van Ranst gelijk: “Met softe lockdown blijven we voor altijd in vagevuur van corona hangen”

Een korte lockdown met drastische maatregelen die resulteert in nul gevallen. Daarvoor pleit de gerenommeerde Amerikaanse fysicus Yaneer Bar-Yam, die gespecialiseerd is in epidemieën en volledig achter de nieuwe lockdown in Ierland staat. Daarmee volgt hij dezelfde lijn als viroloog Marc Van Ranst in ons land.

 1. In het hoofd van ‘De Slimste’ familie Leyers: hoe erfelijk is hun intelligentie?
  PREMIUM

  In het hoofd van ‘De Slimste’ familie Leyers: hoe erfelijk is hun intelligen­tie?

  Actrice Ella Leyers (32) staat vanavond voor haar veertiende aflevering in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Een record. Ook vader Jan en zus Olga werkten destijds een succesvol parcours in de tv-quiz af. Toeval? Of gaan genetica en intelligentie volgens de wetenschap hand in hand? Wij polsten bij Prof. dr. Eric Legius, diensthoofd Centrum Menselijke Erfelijkheid aan het UZ Leuven. “Je wordt geboren met een zeker potentieel ter hoogte van de hersenen. Afhankelijk van het milieu waarin je belandt, kun je dat potentieel ontwikkelen of niet.”
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

Wetenschap & Planeet