EPA
Volledig scherm
© EPA

Deze data deden Duitse experten vaccin AstraZeneca afraden voor 65-plussers

De Duitse vaccinatiecommissie die de regering adviseert zegt dat zij het coronavaccin van AstraZeneca alleen zou aanbevelen voor mensen onder de 65 jaar. Volgens de commissie zijn er te weinig gegevens over ouderen en houdt het toedienen van de vaccins bij hen een risico in. De Britse premier Boris Johnson verdedigt het vaccin wel, en zegt dat de Duitse beoordeling fout is. In het Verenigd Koninkrijk wordt het vaccin al massaal toegediend aan ouderen.

46 reacties

 • Christian Deckers

  1 jaar geleden
  Er wordt via de pers en media een éénzijdig beeld geschapen alsof iedereen staat te dringen om de prik toch maar te krijgen. In mijn omgeving van toch allemaal zeer gemiddelde, verantwoordelijke en bewuste mensen zijn de overgrote meerderheid afwachtend en enkel de 75+sers vragen er echt om. Ook elders hoor ik precies hetzelfde. Het is uitgesloten dat wij de échte algemene opinie te horen krijgen, dit is volledig aangestuurd. En dat klopt niet. Ben geen complotdenker of antivaccer.
 • Hugo vanderoosbeek

  1 jaar geleden
  Je mag niet kiezen welk vaccin je wil. Je krijgt het "merk" naar verluidt pas te horen als je met ontblote arm klaar staat. Je zal dan zeer snel moeten beslissen. Goed geregeld...
 • Sara Peeters

  1 jaar geleden
  Geen van beiden. Ik wacht wel op dat van Janssens pharmaceutica. Die hebben hun tijd genomen en genoeg getest. Doe eerst de rest maar ik pas wel.
 • Gerard Teeuws

  1 jaar geleden
  Geef het aan de jeugd dan kunnen ze terug buiten komen. Wij zullen wel een maand wachten. ben bij de 65+.
 • Elke De Vleeschouwer

  1 jaar geleden
  Daarom mogen jullie allemaal het vaccin pakken, ik nog voor geen miljoen euro... Er wordt ons vertelt, dat alle stages zijn doorlopen en dat er geen enkele hoek is afgesneden bij de onderzoeken. Wel hier is leugen nr 1. Te weinig data en toch een goedkeuring, bocht nr 1 dat boven water komt. Ik ben geen antivaxer verre van. Maar dit doet me huiveren.

Wetenschap & Planeet