Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

De vaccinatieteller: hoeveel Belgen zijn intussen gevaccineerd tegen het coronavirus? Hoe zien de regionale verschillen eruit?

VaccinatietellerDe grootschalige vaccinatiecampagne in ons land is achter de rug. Deze zomer konden in principe alle meerderjarige Vlamingen en alle 12- tot 17-jarigen die dat wensten volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Uiteraard kan wie wil zich nog altijd laten inenten en er worden ook nog boosterprikken gezet voor de meest kwetsbare groepen. Hoeveel Belgen zijn nu deels of volledig beschermd, en zijn er regionale verschillen? Hier vindt u alle relevante cijfers en gegevens in één handige teller.

 1. Italiaanse monnik schreef in vroege 14de eeuw al over Amerika, 150 jaar voor Columbus er voet aan wal zette

  Italiaanse monnik schreef in vroege 14de eeuw al over Amerika, 150 jaar voor Columbus er voet aan wal zette

  Dat de vikingen de Atlantische Oceaan lang voor Christoffel Columbus overstaken, is al lang bekend. Maar tot nog toe wees niets erop dat iemand buiten Noord-Europa van Amerika had gehoord voor de reis van Columbus in 1492. De Italiaanse professor middeleeuwse Latijnse literatuur Paolo Chiesa, van de universiteit van Milaan, stootte in een boek dat een Italiaanse monnik in de vroege 14de eeuw schreef op een verwijzing naar het continent.
 2. Nieuwe bankapp wil klant bewust maken van zijn impact op klimaat

  Nieuwe bankapp wil klant bewust maken van zijn impact op klimaat

  Een nieuwe bankapp onderscheidt zich van de concurrentie door de nadruk op duurzaamheid. Dat bleek vandaag bij de voorstelling van Banx, een project van Proximus en Belfius. Het is de bedoeling om de klant inzicht te geven in de ecologische voetafdruk van zijn consumptiepatroon door bij elke uitgave of belegging die hij doet de CO2-uitstoot te berekenen. Hiervoor wordt een beroep gedaan op de expertise van het Zweeds fintech-bedrijf Doconomy.
 3. Gelukt: Russische filmploeg met Sojoez-draagraket richting ISS gelanceerd, voor eerste échte ruimtefilm

  Gelukt: Russische filmploeg met So­joez-draagraket richting ISS gelanceerd, voor eerste échte ruimtefilm

  Het internationaal ruimtestation ISS wordt normaal bewoond door wetenschappers en technici, maar Rusland heeft nu voor het eerst ook een actrice en een regisseur door de ozonlaag gestuurd om de zwevende ruimtebunker om te toveren tot heuse filmstudio. Vanop de basis Bajkonoer in Kazachstan werd vanmorgen een Sojoez-draagraket gelanceerd die de Sojoez-capsule met Russische filmploeg naar het ISS moest slingeren. De capsule heeft zich na de middag vastgeklonken aan het ruimtestation, zo was rechtstreeks op NASA TV te volgen.

Wetenschap & Planeet