Bob Thissen
Volledig scherm
© Bob Thissen

De plaats waar alle kalenders stil bleven staan op 11 maart 2011: Belg en Nederlander dringen met camera binnen in verboden zone Fukushima

Het is vandaag exact tien jaar geleden dat een aardbeving en de daaropvolgende tsunami een kernramp veroorzaakten in het Japanse Fukushima. De bevolking sloeg er hals over kop op de vlucht en liet alles achter. Vier jaar geleden brachten de Nederlander Bob Thissen en Vlaming Frederik Sempens een bezoek aan het getroffen gebied. En ze drongen door tot in de verboden zone, waar alles er nog bij ligt zoals op die noodlottige 11 maart 2011.

7 reacties

 • Rikkert Biemans

  2 jaar geleden
  @Moreau Reimonf, het feit dat we nu met compleet verouderde kerncentrales zitten komt doordat de groene beweging absoluut af wil van kernenergie. Helaas hebben we geen enkel alternatief. Nieuwe centrales zijn véél efficiënter en zorgen voor véél minder nucleair afval. Kijk nu...
 • Victor De Bolle

  2 jaar geleden
  de kerncentrales in BE gaan allemaal dicht, dankzij de groenen. In Frankrijk gaan ze er nog 9 nieuwe bijbouwen om aan de (ondermeer belgische) vraag te voldoen. Hiervan staan er ook enkele net over de grens. Voelt iedereen zich nu veilig ja, nu ze in BE weg moeten? Als ze in FR ontploffen, is BE evengoed weg hoor. Begin alvast wat geld opzij te leggen, want de elektriciteitsprijzen zullen zeker niet zakken, integendeel.
 • Moreau Reimond

  3 jaar geleden
  En toch geeft men groen licht om de versleten kerncentrales langer open te houden puur uit winstoogmerk.
 • Jean-Pierre Vijt

  3 jaar geleden
  Top ,hier kan de bevolking van leren .
 • Don Tessers

  5 jaar geleden
  Dit zijn onverantwoordelijke journalisten die spelen met het leven en dan ook nog illegaal iets betreden met zeer hoge risicograad.