De ster KIC 8462852, ook Tabby's Star genoemd.
Volledig scherm
De ster KIC 8462852, ook Tabby's Star genoemd. © REUTERS

"De meest mysterieuze ster in het heelal" blijft onderzoekers bezighouden

Meer dan 1.000 lichtjaren van ons verwijderd, is er een ster die astronomen al sinds de ontdekking ervan met verstomming slaat. De KIC 8462852 - ook wel 'Tabby’s Ster' genaamd - is 50% groter dan onze zon en 1.000 graden warmer. Maar de ster gedraagt zich vreemd: om onduidelijke reden en op onbepaalde tijdstippen wordt ze donker, om kort nadien weer op te lichten. 

9 reacties

 • Donald Deblaere

  5 jaar geleden
  Met de wedde van "voetballers" kunnen ze ook heel wat armen gelukkig maken en met moet er niet eens wetenschapper voor zijn. Kunnen tegen een balleke stampen is genoeg. Maar dit zal voor sommigen veel interessanter zijn. Gelukkig zijn er wetenschappers, anders zaten sommigen hier niet te zeveren op hun PC maar zaten we nog in de bomen.
 • jaak baens

  5 jaar geleden
  doet af en toe de ogen dicht als hij ziet wat hier allemaal gebeurt zoals politiekers haha
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  Met de wedde van die "wetenschappers" kon men heel wat armen gelukkig maken...
 • Kenny Smets

  5 jaar geleden
  Steeds weer ergens een kleine vermelding naar aliens en ufo’s. Willen ze de bevolking voorbereiden op een groten onthulling?
 • Jarne Van Pelt

  5 jaar geleden
  Ik begrijp ook niet waarom aan zoiets onnuttig zoveel geld wordt gespendeerd. Een ster op 1000 lichtjaren, welke mogelijkheden gaat dat in godsnaam opleveren voor de mensheid, behalve dan het ego strelen van 2 wetenschappers?
 1. NASA wil twee nieuwe helikopters naar Mars sturen die bodemstalen van planeet kunnen vervoeren

  NASA wil twee nieuwe helikop­ters naar Mars sturen die bodemsta­len van planeet kunnen vervoeren

  Na de succesvolle missie van de Marshelikopter ‘Ingenuity’ wil de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA nog twee andere minihelikopters naar de rode planeet sturen. De twee helikopters moeten eerder genomen bodemstalen verzamelen, die vervolgens naar de Aarde kunnen worden teruggestuurd. Dat hebben de NASA en de Europese ruimtevaartorganisatie ESA bekendgemaakt op een persconferentie.

Wetenschap & Planeet