EPA
Volledig scherm
© EPA

CureVac-vaccin doorstaat eerste analyse: vijfde vaccin dat ons land bestelde, verwacht goedkeuring in juni

Het kandidaatvaccin van het Duitse biotechbedrijf CureVac heeft een eerste tussentijdse analyse in zijn fase2b/3-studie doorstaan. Er doken daarbij geen veiligheidsrisico's op. Wel zijn er nog bijkomende data nodig om de efficiëntie van het kandidaatvaccin te bepalen. Dat deelt CureVac mee.

 1. Eind juni komt rijk der vrijheid écht in zicht, zeggen deze experts: "Niet nodig om te wachten tot iedereen prik kreeg”
  PREMIUM

  Eind juni komt rijk der vrijheid écht in zicht, zeggen deze experts: "Niet nodig om te wachten tot iedereen prik kreeg”

  Het aantal coronabesmettingen blijft lichtjes toenemen en tóch daalt het aantal ziekenhuisopnames. Betekent dat dat de vaccinaties echt hun werk beginnen te doen? En zullen we moeten wachten tot alle leeftijdsgroepen ingeënt zijn voor er meer versoepelingen komen? “De komende twee maanden worden cruciaal”, zegt microbioloog Isabel Leroux-Roels (UZ Gent).
 2. Onze reporter draait een dagje mee in het vaccinatiecentrum: “Een goed geoliede machine waar plaats, tijd en geduld is voor iedereen”
  PREMIUM
  Tienen

  Onze reporter draait een dagje mee in het vaccinatie­cen­trum: “Een goed geoliede machine waar plaats, tijd en geduld is voor iedereen”

  De levering van de vaccins gebeurt intussen veel frequenter dan eerst. De meeste vaccinatiecentra, waaronder ook dat van Tienen, draaien op volle kruissnelheid. De jongere risicopatiënten mogen nu voor hun eerste prik langsgaan, de oudere bevolking al voor hun tweede. Dagelijks komen hier zo’n 1.500 inwoners van Tienen, Hoegaarden, Zoutleeuw, Glabbeek en Kortenaken over de vloer. Ongetwijfeld een hele organisatie, want kan dat wel allemaal op een veilige manier? Nieuwsgierig als ik ben, kroop ik voor jullie in de huid van een medewerker en ging ik er een handje helpen. Het is zeker niet de bedoeling om iemand te overtuigen van een vaccin, iedereen is vrij in zijn keuze. Al zie ik het persoonlijk als de enige uitweg naar onze vrijheid.
 3. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 1. Corona-experts zijn hoopvol: “Half juni komen we in een andere wereld terecht”
  PREMIUM

  Corona-ex­perts zijn hoopvol: “Half juni komen we in een andere wereld terecht”

  We hebben het al zo vaak ten onrechte gedacht dat we het bijna niet meer durven te schrijven, maar: binnenkort wordt alles weer beter. Experts steken er hun hand nu wel voor in het vuur dat we halverwege juni in een andere wereld terechtkomen, eenmaal alle 65-plussers en risicopatiënten hun eerste vaccinprik hebben gehad. Coronacommissaris Pedro Facon zegt dat we de komende weken en maanden over “drie vuurtorens” moeten praten. Welke zijn dat, wat betekenen ze en wat is de impact?

Wetenschap & Planeet