REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Coronavaccin van CureVac haalt volgens eerste analyse effectiviteit van slechts 47 procent, leveringen honderden miljoenen doses in gevaar

Het coronavaccin dat de Duitse onderneming CureVac ontwikkelt, heeft volgens een eerste tussentijdse analyse een voorlopige werkzaamheid van slechts 47 procent. Dat tegenvallende nieuws heeft het bedrijf gisterenavond meegedeeld. Curevac moest het vijfde vaccin worden in de strijd tegen het coronavirus, ons land bestelde in totaal 2,9 miljoen dosissen. Die leveringen komen nu in gevaar.

31 reacties

 • Jozef Vermeulen

  1 maand geleden
  AstraZeneca scoort niet beter, enkel waren er in hun test niet zoveel varianten.
 • Franky Vanhercke

  1 maand geleden
  Dat ze hun vuiligheid zelf pakken het is maar Pfizer en moderna die deugen de rest is rommel en mogen ze houden!
 • MYRTHE PASS

  1 maand geleden
  Goed dat Sputnick niet genomen wordt in België. Men had in België gewoon bij het Phizer-vaccin, geproduceerd in ons land, moeten blijven. En uiteindelijk is het het vaccin dat zo goed als iedereen wilt en de beste effectiviteit heeft. Hopelijk mag de Belg voor een mogelijke derde, vierde... inenting een vrije keuze in zijn/haar vaccin hebben. Wat ik wel vervelend vind, is dat bepaalde buurlanden voor het betreden van hun land toch nog steeds tests na volledige vaccinatie vragen.
 • guy Van Deun

  1 maand geleden
  Naar gelang de leveringen spuiten worden geleverd worden de leeftijden van de mensen bepaald door onze ministers, en nadien gaan ze kijken of dat hun keuze wel de juiste was. Neen dus, Beke is hier telkens wel de voortrekker om Russische roulette te spelen.
 • Kris Heyvaert

  1 maand geleden
  de studie is een grap... ben deelnemer van de studie, de communicatie is zéér gebrekkig, spreekt zichzelf zelfs tegen... heb deze ochtend besloten om op de uitnodiging van de overheid in te gaan...
 1. OVERZICHT. Vier vaccins op de markt en een vijfde op komst: wat hebben ze met elkaar gemeen en wat zijn de verschillen?
  PREMIUM

  OVERZICHT. Vier vaccins op de markt en een vijfde op komst: wat hebben ze met elkaar gemeen en wat zijn de verschil­len?

  Pfizer is de meest betrouwbare leverancier, van Johnson & Johnson hebben we maar de helft zoveel vaccins nodig gezien één prik voldoende is. Dan zijn er nog de vaccins van Moderna en AstraZeneca. Bovendien is er nog een vijfde vaccin op komst: dat van CureVac. Maar wat zijn de voornaamste verschillen? Waarom is het ene vaccin verboden voor jongeren en het andere niet? We zetten alles nog eens op een rijtje.

Wetenschap & Planeet