De complottheorie, dat het nieuwe coronavirus door de mens in een laboratorium gemaakt zou zijn, klopt niet.
Volledig scherm
De complottheorie, dat het nieuwe coronavirus door de mens in een laboratorium gemaakt zou zijn, klopt niet. © Photo News

Complottheorie van tafel geveegd: nieuwe coronavirus ontstond in de natuur, niet in een laboratorium

Een populaire complottheorie is dat het nieuwe coronavirus, Covid-19, een menselijke oorsprong zou hebben: gemaakt en verspreid door mensen met slechte bedoelingen. Die wilde theorie kan dankzij het onderzoek van Amerikaanse wetenschappers van tafel geveegd worden.

25 reacties

 • emiel wouters

  1 jaar geleden
  En heeft het verleden het al niet bewezen, bij een ernstige catastrofen overleefd niet de mens maar de dieren. De grootste en de sterkste en de slimste (dinosaurussen en mensen) waren allemaal verdwenen. En wat bleef er over: de kleinsten die konden schuilen onder de grond. Dat zal in de toekomst ook zo zijn. we hadden van de dieren moeten leren, en onder de grond gaan wonen i.p.v. in mooie huisjes. om te laten zien WIE WIJ ZIJN.
 • Marco Maerten

  1 jaar geleden
  Sinds 1970 zijn 6 op 10 diersoorten verdwenen onder het mom 'economische groei' en is er minder 'verdunning' van virussen en bacterien over een aantal dieren(dragers). Ook massale ontbossingen zorgen voor grondige verstoringen in ecosystemen,we zullen steeds meer te maken krijgen met virale aanvallen,denk aan ontdooien permafrost door onnatuurlijke opwarming.
 • pol van de velde

  1 jaar geleden
  Wie niet in complot theorieën geloofd moet maar eens de documentaire bekijken "unacknowledhed" op Netflix.
 • raf peeters

  1 jaar geleden
  Nu even serieus ,denk je nu werkelijk dat ze dit gaat toegeven?.Denk dat er grondig wat mis gegaan is in een of ander labo.
 • emiel wouters

  1 jaar geleden
  Mensen die weten wat NBC oorlogsvoering is weten veel beter. NBC of te wel Nucleaire, Biologische en Chemische oorlogsvoering. Maar worden die niet het zwijgen opgelegd? Hier zijn toch staats- en militaire geheimen mee gemoeid? Wanneer komt er nog eens een klokkenluider?
 1. “Wij staan er als de frontlinie wegvalt”: al meer dan 1.300 vrijwilligers op medische reservelijst
  PREMIUM

  “Wij staan er als de frontlinie wegvalt”: al meer dan 1.300 vrijwilli­gers op medische reserve­lijst

  Ze zijn al met meer dan 1.300, de vrijwilligers die zich hebben opgegeven als medische reserve in de strijd tegen het coronavirus. Gepensioneerde artsen, docenten verpleegkunde, ex-laboranten en oud-ambulanciers zijn paraat om bij te springen in ziekenhuizen, woonzorgcentra en huisartsenpraktijken. “Weten dat er nog een tweede en derde linie klaarstaat als de frontlinie wegvalt, dat geeft steun.”
 2. Wetenschappers van UGent roepen op om op zoek te gaan naar kruisspinnen
  24

  Wetenschap­pers van UGent roepen op om op zoek te gaan naar kruisspin­nen

  Wetenschappers van de UGent willen onderzoeken hoe het gaat met de kruisspin. Het kleine dier is niet overal geliefd, maar speelt een essentiële rol voor de biodiversiteit en houdt plaaginsecten zoals muggen en vliegen onder controle. De klimaatopwarming heeft mogelijk gevolgen voor de populatie. "Het lijkt erop dat ze zich succesvol aanpassen aan het leven in de stad, maar of het echt goed gaat met de kruisspin weten we eigenlijk niet zeker", zegt bioloog Bram Vanthournout van de UGent.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).

Wetenschap & Planeet