De Chinese ruimtesonde Tianwen-1 met de onbemande verkenner Zhurong aan boord onderweg naar Mars. Zaterdagochtend landde de Zhurong op de Rode Planeet.
Volledig scherm
De Chinese ruimtesonde Tianwen-1 met de onbemande verkenner Zhurong aan boord onderweg naar Mars. Zaterdagochtend landde de Zhurong op de Rode Planeet. © AP

Chinese verkenner Zhurong succesvol geland op Mars

Een onbemande Chinese verkenner is succesvol geland op Mars, melden Chinese staatsmedia. De landing van de Zhurong, zoals het karretje heet, is een triomf voor het Aziatische land, dat steeds meer ambities heeft op het gebied van ruimtevaart.

10 reacties

 • Jan Desmet

  4 weken geleden
  Wees maar zeker, China wordt DE grootmacht !
 • Urbain Verleye

  4 weken geleden
  Waarom mensen tegen onderzoek zijn is mij een raadsel. zonder onderzoek ook geen vaccins. Ik hoor nooit een reactie tegen legers ? Een verbod op het maken van legermateriaal zou pas een besparing zijn, zowel voor de mens als voor de natuur.
 • victor vandesande

  4 weken geleden
  Merv Boonstra ik besef zeer goed dat wetenschappelijk onderzoek nodig is ,mijn dochter is onderzoekswetenschapster. Er was heus wel internet gekomen zondet geldverslindende ruimtevaart. Maar er is op aarde nog verschrikkelijk veel te onderzoeken maar daar is geen geld genoeg voor want dat wordt in prestigeprojecten zoals Marsreizen gestopt
 • michel van dam

  1 maand geleden
  Zelfs op Mars willen de Chinezen de Amerikanen bespioneren!
 • Janna Boonstra

  1 maand geleden
  Als je niets onderzoekt leefden we nu nog als Neanderthalers. En zonder onderzoek had victor vandesande geen internet gehad.

Wetenschap & Planeet